Penjejak Nombor Mudah Alih Dengan Peta Google

Penjejak Nombor Mudah Alih Terbaik Dengan Peta Google 2024 [Semakan]

Pasukan Detectico Pasukan Detectico

Juruteknik mahir menguasai data lokasi.

Adakah anda mempunyai perasaan bahawa telefon anda kadang-kadang tidak berguna?

Walaupun kita semua membawa telefon pintar di dalam poket kita, ada hari-hari apabila kita terlalu sibuk sehingga kita tidak dapat meluangkan satu minit untuk membuat panggilan untuk bertanya, “Di mana awak? Adakah awak ok?"

Jika anda telah berada dalam situasi seperti ini atau hanya ingin tahu di mana orang yang anda sayangi berada, jangan buang telefon anda ke luar tingkap dahulu. A penjejak nombor mudah alih dengan Peta Google akan menjadikan hidup anda 100x lebih mudah.

Kami akan membincangkan apl terbaik yang membolehkan anda menjejak telefon mengikut nombor mudah alih, percuma dan berbayar, supaya anda boleh memilih yang sesuai untuk anda!

Isi kandungan

5 Penjejak Nombor Mudah Alih Teratas oleh Peta Google

Apl ini mengambil yang terbaik daripada kedua-dua dunia: antara muka Peta Google yang mudah digunakan dan penjejakan lokasi yang tepat melalui nombor telefon. Mari lihat secara terperinci supaya anda boleh mencari penjejak nombor telefon Peta Google yang sesuai untuk anda. 

Detectico

Detectico

Detectico menawarkan penjejakan nombor mudah alih terbaik yang paling tepat dan keseluruhan dengan Peta Google. Memandangkan ia adalah apl berasaskan web 100%, anda boleh mula menjejak sebarang nombor tanpa memasang apa-apa. 

Hanya log masuk ke akaun anda dan masukkan nombor sasaran. Detectico akan menganalisis data satelit untuk mengenal pasti koordinat tepat peranti sasaran anda. Setelah proses selesai, apl akan menunjukkan lokasinya pada peta dengan maklumat alamat terperinci. 

Ciri-ciri utama

 • Penjejakan tepat dengan ketepatan 5 meter 
 • Balikkan carian telefon
 • Balikkan carian nama pengguna
 • Penjejakan peranti hilang
 • Penyemak kebocoran data
 • Pemesejan suara tanpa nama

Kebaikan 

 • Carian tanpa had
 • Berfungsi dengan semua model telefon dan pembawa.
 • Penjejakan lokasi yang sangat pantas dan tepat.
 • Tidak perlu memasang apa-apa.

Keburukan

 • Demo langsung masih belum dikeluarkan.

harga

Pelan sehari – $0.89/hari

Pelan bulanan – $66.45/bulan

sepanduk

Find My iPhone

Find My iPhone

Apple telah mengeluarkan banyak perkara menarik sejak 2010, termasuk apl Find My iPhone. Semua peranti iOS telah dipasang secara lalai. Paling penting, nombor mudah alih penjejak Peta Google ini menghantar data ke iCloud, yang boleh anda akses daripada mana-mana penyemak imbas untuk melihat lokasi anggaran peranti dalam masa nyata. 

Ciri-ciri utama

 • Keupayaan untuk melihat lokasi masa nyata pada peta.
 • Membolehkan anda mengunci telefon sasaran dari jauh.
 • Memainkan bunyi untuk membantu anda mencari peranti sasaran.

Kebaikan 

 • Berfungsi dengan semua peranti yang menjalankan iOS 14.0 atau lebih baru.
 • Memaparkan lokasi terakhir yang diketahui walaupun peranti dimatikan.

Keburukan

 • Telefon sasaran mesti mempunyai aplikasi Cari Saya didayakan.

harga

Percuma

Find My Device

Find My Device Google

Apl Find My Device sangat serupa dengan apl Find My iPhone. Ia juga membolehkan anda melihat lokasi peranti sasaran pada peta menggunakan akaun Google. Sama seperti apl iOS, ia adalah nombor mudah alih penjejak Peta Google terbina dalam. Walau bagaimanapun, hanya telefon Android terbaharu yang mempunyai ciri ini didayakan secara lalai.

Ciri-ciri utama

 • Keupayaan untuk mencari telefon dan tablet Android.
 • Mengunci telefon anti-kecurian dan mengelap data.
 • Keupayaan untuk memainkan bunyi walaupun peranti sasaran berada dalam mod senyap.

Kebaikan 

 • Peta Google disepadukan ke dalam apl.
 • Didatangkan diprapasang pada kebanyakan peranti Android.

Keburukan

 • Sesetengah pengguna melaporkan pepijat yang kerap.

harga

Percuma

Truecaller

Truecaller

Truecaller ialah penjejak nombor telefon Peta Google mesra keluarga yang sempurna. Ia memuatkan ciri utama yang ibu bapa perlukan: penjejakan lokasi masa nyata, pemetaan laluan dan banyak lagi. 

Ciri-ciri utama

 • Penjejakan serentak berbilang peranti.
 • Pemetaan laluan.

Apl ini bukan sahaja membenarkan anda menjejaki lokasi telefon mudah alih mengikut nombor tetapi juga membolehkan anda menyediakan geofences dan menerima makluman apabila telefon memasuki kawasan ini.

Kebaikan 

 • Antara muka yang mudah difahami.
 • Pemasangan pantas.

Keburukan

 • Anda tidak boleh melumpuhkan iklan pop timbul.

harga

Apl ini percuma, tetapi terdapat pembelian dalam apl.

Baca Juga: Taipkan Nombor Telefon dan Cari Lokasi Percuma Tanpa Caj 2024

Cara Alternatif untuk Mengesan Nombor Telefon

Menggunakan apl untuk memantau lokasi? Jauh lebih mudah daripada hanya memasukkan nombor ke dalam penjejak nombor telefon Peta Google. 

Setelah dipasang, apl penjejakan lokasi menghantar kemas kini lokasi biasa terus ke Papan Pemuka anda. Tidak perlu terus mencari nombor mereka berulang kali.

Berikut ialah pilihan yang boleh anda cuba.

Phonsee

sepanduk penerima telefon

Suka penjejak nombor mudah alih terbaik dengan lokasi langsung Peta Google alat Detectico, Phonsee memberikan hasil yang cepat, tepat dan mudah dibaca. 

Apa yang membezakan mereka? Sebagai permulaan, Phonsee menyimpan maklumat tentang tempat peranti sasaran anda berada dan membentangkannya dalam garis masa yang intuitif. Ia juga membolehkan anda menambahkan lokasi tertentu seperti rumah, sekolah dan tempat kerja pada senarai pemberitahuan. Anda mendapat makluman segera apabila peranti sasaran memasuki atau meninggalkan zon tersuai ini. 

Semua ciri hebat ini boleh didapati dalam Panel Kawalan anda. Sebaik sahaja anda telah memasang apl pada peranti sasaran, anda mendapat akses kepada kesemuanya serta-merta.

Bagaimana Penjejak Nombor Telefon Berfungsi?

Pada masa ini, anda mungkin mempunyai satu atau dua apl penjejak mudah alih Peta Google anda senarai hajat. Tetapi bagaimana sebenarnya alat canggih ini berfungsi? Mari kita pecahkannya menggunakan Detectico sebagai contoh.

 1. Buat akaun anda di detectico.com.
 2. Pilih pilihan "Jejak lokasi melalui pautan". 
 3. Hasilkan pautan anda dan hantarkannya kepada seseorang yang anda ingin cari melalui SMS, pemesej segera atau mana-mana platform lain.
 4. Sebaik sahaja mereka mengetik pautan anda, Detectico akan segera memaparkan lokasi masa nyata mereka pada peta.

Baca Juga: Apl Terbaik untuk Mencari Lokasi Nombor Telefon Percuma

Cara Menjejak Lokasi Pada Peta Google [3 Kaedah]

Peta Google

Jika anda belum memilih penjejak nombor mudah alih anda dengan Peta Google, mengapa tidak bermain-main dengan apl Peta Google itu sendiri? Ia mempunyai banyak ciri berguna untuk ditawarkan.

Gunakan Peta Google pada iPhone

 1. Buka apl Peta Google pada telefon sasaran anda. Ketik ikon profil.
 2. Pilih pilihan "Perkongsian lokasi" daripada menu.
 3. Tetapkan tempoh berapa lama perkongsian lokasi akan aktif.
 4. Pilih nombor anda sebagai orang untuk berkongsi lokasi anda. Ketik "Kongsi".

Gunakan Peta Google pada Android

Menjejak telefon Android menggunakan apl Peta Google adalah lebih mudah. Ini caranya:

 1. Buka apl Peta Google pada peranti sasaran anda.
 2. Cari ikon profil di penjuru kanan sebelah atas skrin anda. Ketik padanya. Pilih pilihan Perkongsian Lokasi.
 3. Pilih tempoh masa untuk berkongsi lokasi.
 4. Pilih nombor anda sebagai orang untuk berkongsi lokasi anda. Ketik "Kongsi".

Gunakan Peta Google pada PC

Sama seperti Detectico, penjejak nombor mudah alih terbaik dengan Google Map, apl Google Map rasmi membolehkan pengguna desktop mencari mana-mana telefon dengan nombornya. Ia berfungsi sama dengan versi mudah alih. Anda hanya memerlukan kelayakan Google sasaran untuk log masuk.

Penting: Jika anda lebih suka aplikasi asli, ingat bahawa Peta Google mempunyai ciri yang lebih sedikit daripada penjejak nombor mudah alih yang popular seperti Detectico. Selain itu, anda juga memerlukan akses kepada peranti sasaran, yang mungkin tidak selalu dapat dilaksanakan.

Baca Juga: Cara Mengesan Seseorang Melalui Mesej Teks: Meneroka 5 Kaedah Popular

Manakah Apl Mudah Alih Tanpa Penjejak Terbaik Dengan Peta Google?

Kami telah melalui ciri, kebaikan dan keburukan semua penjejak nombor mudah alih yang membuat gelombang tahun ini. Akhirnya, terpulang kepada anda untuk memutuskan penjejak nombor mudah alih dengan Peta Google yang paling sesuai untuk anda. Namun, kami berpendapat bahawa Detectico menonjol daripada persaingan. Apl ini menandakan semua kotak: penjejakan lokasi masa nyata, hasil yang tepat dan antara muka yang mesra pengguna. Cuba sekarang, dan terima kasih kemudian.

Soalan Lazim

Bolehkah saya Menggunakan Peta Google untuk Menjejak Nombor Telefon?


Ya, anda boleh melakukannya jika anda mempunyai akses kepada peranti sasaran. Jika tidak, lebih baik menggunakan penjejak lokasi berasaskan web seperti Detectico.

Adakah Mungkin untuk Menjejaki Lokasi Nombor Telefon secara Percuma?


Kebanyakan penjejak nombor yang diiklankan sebagai percuma sebenarnya tidak percuma. Ini adalah tapak web berniat jahat yang sering mencuri data peribadi dan/atau wang. Jika anda ingin mengelakkan isu sedemikian, adalah idea yang baik untuk melabur dalam yang boleh dipercayai Penjejak nombor telefon Peta Google.

Bolehkah Penjejak Mudah Alih Dikesan?


Ia bergantung kepada ciri-ciri tertentu. Sesetengah alatan, seperti Detectico, melindungi privasi anda dengan membuat pautan penjejakan tanpa nama. Orang lain memerlukan anda menghantar permintaan terus kepada pemilik telefon, yang bermaksud mereka memberi anda kebenaran untuk menjejaki telefon tersebut.