Kan nogen spore din placering med dit telefonnummer?

Kan nogen spore din placering med dit telefonnummer?

Detectico Team Detectico Team

Dygtige teknikere, der mestrer lokationsdata.

Mange brugere får et negativt svar på søgeforespørgslen: "Kan nogen spore din placering med dit telefonnummer?" Virkeligheden er, at teknologivirksomheders løfter om at beskytte dine personlige data ofte bare er en markedsføringstaktik snarere end en pålidelig garanti.

For eksempel gennemførte New York Times en omfattende undersøgelse, der hed Projekt om privatlivets fred, som fik fat i en fil med 50 milliarder lokations-pins fra 12 millioner amerikanere uden deres viden. Selvom dataene ikke blev brugt til at spore enkeltpersoner, viser det tydeligt, hvor let det er at invadere dit privatliv.

For at hjælpe dig med at beskytte dine personlige data har vi undersøgt de seneste cybersikkerhedsforanstaltninger, du kan implementere lige nu. Dette indlæg dækker de mest effektive strategier til at gøre din placering umulig at spore.

banner

Læs også: De 3 bedste måder at spore iPhones placering på via telefonnummer i 2024

Indholdsfortegnelse

Sådan gør du din telefon umulig at spore: De 6 bedste strategier

Du kan ikke forhindre ondsindede aktører i at spore din telefon ved blot at slå lokationsdeling fra i hurtigmenuen. Men ved at implementere en række foranstaltninger kan du minimere lækagen af personlige data. Her er en liste over strategier til at gøre din Android-telefon umulig at spore:

 • Afinstaller ukendte apps
 • Undgå mistænkelige links
 • Slå tilladelse til at spore placering fra
 • Brug antivirus-software
 • Installer en privat browser
 • Undgå usikret offentligt Wi-Fi
 • Vælg en sikker VPN-tjeneste

Tjek din telefon for ukendte apps

Så hvordan kan nogen spore din telefon? Ligesom softwareudviklere søger efter fejl i deres kode for at skabe funktionelle algoritmer, udnytter cyberkriminelle sårbarheder i systemet til at installere sporingsapps på din enhed.

Men i modsætning til lovlig sporingssoftware opererer malware usynligt på din smartphone og sender løbende GPS-koordinater til serveren. Derfor er det vigtigt at køre en antivirusscanner for at opdage og fjerne farlige programmer fra din enhed.

Hovedpointen er, at ingen app kan spore dine koordinater uden forudgående installation. Påstande om nul-installationslokationssporing efter nummer er intet andet end svindel, der primært er rettet mod andre data end GPS-placering, såsom dine bankoplysninger.

I øjeblikket er kun over-the-air teknologi af sporing af placering ved at klikke på et sporingslink, der er sendt til dig via SMS eller e-mail. Du kan se en liste over sådanne apps i vores artikelserie om, hvordan man sporer en telefon, uden at vedkommende ved det.

Læs også: Bedste apps til at finde et telefonnummers placering gratis

Det er en oplagt strategi til at forhindre, at min telefon bliver sporet, men du skal ikke springe den over endnu. Har du hørt om den såkaldte native spamming? Folk, der forsøger at få fat i din GPS-placering, sender dig en besked, der ser ud, som om den er fra en ven eller et familiemedlem. Teksten kan sige noget i retning af, "Hej, jeg er i området og vil gerne se den nye restaurant. Mød mig der? [link]!"

Det er svært at lade være med at trykke på den boble - du vil jo gerne hænge ud med din ven og spise noget nyt. Men hvis du ikke genkender afsenderen eller synes, det ser mistænkeligt ud, skal du ignorere det.

Denne regel er afgørende, især fordi nogle juridiske apps, der bruger denne teknologi, er tilgængelige for alle, som f.eks. Detectico.

Læs også: Sådan sporer du mobilnummerets nøjagtige placering på et kort

Deaktiver sporing af placering på apps til sociale medier

Lokationssporing på apps til sociale medier

Mobilapplikationer beder om mange tilladelser før den endelige installation, og desværre giver vi dem alle uden at dobbelttjekke. Kan nogen spore dit telefonnummer på apps til sociale medier? Sandheden er, at de fleste, hvis ikke alle, sporer din enheds aktuelle GPS-placering.

Selvfølgelig er der ikke noget skadeligt i at dele sine ture med familie og venner. Men de er ikke de eneste, der observerer dine daglige bevægelser. Tredjepartsvirksomheder køber f.eks. dine lokationsdata til markedsføringsformål. Følg disse trin for at forhindre det:

 1. Åbn indstillinger
 2. Gå til sektionen Privacy & Security i din valgte app til sociale medier
 3. Deaktiver funktionen til sporing af placering.

Brug private browsere

Private browsere

Lad os se det i øjnene, populære browsere som Chrome og Firefox er praktiske til at finde information. Med GPS-baserede algoritmer giver de dig hurtigt relevante tjenester og annoncer. Men det er ret udfordrende, hvis ikke umuligt, at deaktivere indsamlingen af dine private data i disse browsere.

For at reducere overdreven brug af dine lokationsdata og forhindre lækage af dem, kan du vælge private browsere, der indeholder ekstra privatlivs- og sikkerhedsfunktioner. Brave og DuckDuckGo er perfekte eksempler, da de ikke indsamler din IP-adresse, lokationer og cookies.

Brug VPN

VPN

En pålidelig VPN-tjeneste tilbyder en fremragende løsning på, hvordan jeg blokerer min telefon fra at blive sporet. Sådan fungerer det: Når du forbinder din enhed til et VPN-netværk, krypterer og omdirigerer det din trafik gennem en mellemliggende server, der skjuler din IP-adresse. På den måde kan ingen få adgang til din internetaktivitet.

Når du vælger en VPN-tjeneste, er dens kvalitet den mest afgørende faktor. Hvis det er muligt, skal du vælge en betalt tjeneste med stærke krypteringsprotokoller. Gratis tjenester er ikke så dårlige, som de måske ser ud, men de tilbyder færre muligheder med hensyn til servere og viser ofte reklamer.

banner

Læs også: Sådan sporer du en mobiltelefons placering uden at installere software: En guide

Tegn på, at din telefon bliver sporet

Før du installerer en antivirusscanner, vil du måske bemærke nogle ændringer i din telefons aktivitet. Selvom de kan være relateret til specifikke driftsproblemer, udviser sporing af malware karakteristiske mønstre, som du bør kende.

Kan nogen spore min placering via telefonnummer? Her er et par tegn på, at din telefon bliver sporet:

 • Din enheds batterilevetid falder drastisk
 • Operativ hukommelse overbelastes hurtigt, og du kan ikke løse det ved at lukke apps
 • Telefonen bliver varm under tilfældige aktiviteter
 • Tilfældige fejl som tomme eller frosne skærmbilleder, apps, der går ned, eller langsommere indlæsning

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

Hvordan forhindrer man nogen i at spore din telefon?

Hvis du bliver sporet af nogen, du kender, f.eks. på sociale medier eller familieapps, skal du deaktivere lokationssporing i selve appen og i din telefons indstillinger. Hvis du er bekymret for, at en ukendt person sporer din telefon, skal du køre anti-malware-software og nulstille din enhed for yderligere sikkerhed.

Kan et sim-kort spores?

Ja, det gør de. Netværksudbydere gemmer placeringsdata på deres servere, hvilket giver dig mulighed for at finde mistede eller stjålne enheder efter anmodning.

Kan nogen spore min telefon, hvis min placering er slået fra?

Selv hvis du deaktiverer deling af placering på din telefon, kan visse apps stadig spore, hvor du befinder dig, hvis du har givet dem tilladelse. Derudover får netværksudbydere dine GPS-koordinater fra et SIM-kort.

Læs også: Sådan sporer du iPhone uden iCloud - 6 løsninger

Konklusion

Kan nogen spore min placering med mit telefonnummer? Ja, det er muligt. Mobilnetværksudbydere og store tech-spillere bruger vores lokationsdata til at levere personlige tjenester af høj kvalitet, og i de fleste tilfælde drager vi fordel af det.

Men med så mange data, der er frit tilgængelige, giver potentielle cyberangreb god grund til bekymring for privatlivets fred. Ved at implementere de strategier, der er beskrevet i denne artikel, kan du forhindre nummerbaseret lokationssporing og beskytte dine personlige data.