Μπορεί κάποιος να παρακολουθεί την τοποθεσία σας με τον αριθμό τηλεφώνου σας

Μπορεί κάποιος να εντοπίσει την τοποθεσία σας με τον αριθμό τηλεφώνου σας;

Ομάδα Detectico Ομάδα Detectico

Εξειδικευμένοι τεχνικοί που κατέχουν τα δεδομένα θέσης.

Πολλοί χρήστες λαμβάνουν αρνητική απάντηση στο ερώτημα αναζήτησης "Μπορεί κάποιος να εντοπίσει την τοποθεσία σας με τον αριθμό τηλεφώνου σας;". Η πραγματικότητα είναι ότι οι υποσχέσεις των εταιρειών τεχνολογίας για την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι συχνά απλώς μια τακτική μάρκετινγκ και όχι μια αξιόπιστη εγγύηση.

Για παράδειγμα, οι New York Times διεξήγαγαν μια εκτεταμένη έρευνα με την ονομασία Έργο απορρήτου, η οποία απέκτησε ένα αρχείο που περιείχε 50 δισεκατομμύρια καρφίτσες τοποθεσίας 12 εκατομμυρίων Αμερικανών χωρίς να το γνωρίζουν. Παρόλο που τα δεδομένα δεν χρησιμοποιήθηκαν για την παρακολούθηση ατόμων, δείχνουν σαφώς την ευκολία εισβολής στην ιδιωτική σας ζωή.

Για να σας βοηθήσουμε να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, ερευνήσαμε τα πρόσφατα μέτρα κυβερνοασφάλειας που μπορείτε να εφαρμόσετε αμέσως τώρα. Αυτή η δημοσίευση καλύπτει τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές για να καταστήσετε αδύνατο τον εντοπισμό της θέσης σας.

banner

Διαβάστε επίσης: 3 κορυφαίοι τρόποι παρακολούθησης τοποθεσίας iPhone με αριθμό τηλεφώνου για το 2024

Πίνακας περιεχομένων

Πώς να κάνετε το τηλέφωνό σας αδύνατο να εντοπιστεί: 6 κορυφαίες στρατηγικές

Η απλή απενεργοποίηση της κοινής χρήσης τοποθεσίας στο γρήγορο μενού δεν θα αποτρέψει τους κακόβουλους φορείς από την παρακολούθηση του τηλεφώνου σας. Ωστόσο, εφαρμόζοντας μια σειρά μέτρων, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τη διαρροή προσωπικών δεδομένων. Ακολουθεί μια λίστα με στρατηγικές για να καταστήσετε το τηλέφωνο Android σας αδύνατο να εντοπιστεί:

 • Απεγκαταστήστε άγνωστες εφαρμογές
 • Αποφύγετε ύποπτους συνδέσμους
 • Απενεργοποιήστε την άδεια εντοπισμού τοποθεσίας
 • Χρήση λογισμικού προστασίας από ιούς
 • Εγκαταστήστε ένα ιδιωτικό πρόγραμμα περιήγησης
 • Αποφύγετε το μη ασφαλές δημόσιο Wi-Fi
 • Επιλέξτε μια ασφαλή υπηρεσία VPN

Ελέγξτε το τηλέφωνό σας για άγνωστες εφαρμογές

Πώς μπορεί κάποιος να εντοπίσει το τηλέφωνό σας; Ακριβώς όπως οι προγραμματιστές λογισμικού αναζητούν τυχόν σφάλματα στον κώδικά τους για να δημιουργήσουν λειτουργικούς αλγορίθμους, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου εκμεταλλεύονται τα τρωτά σημεία του συστήματος για να εγκαταστήσουν εφαρμογές εντοπισμού στη συσκευή σας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το νόμιμο λογισμικό εντοπισμού, το κακόβουλο λογισμικό λειτουργεί αόρατα στο smartphone σας, αποστέλλοντας συνεχώς συντεταγμένες GPS στον διακομιστή. Ως εκ τούτου, είναι ζωτικής σημασίας να εκτελείτε έναν σαρωτή προστασίας από ιούς για τον εντοπισμό και την αφαίρεση επικίνδυνων εφαρμογών από τη συσκευή σας.

Το κύριο σημείο είναι ότι καμία εφαρμογή δεν μπορεί να εντοπίσει τις συντεταγμένες σας χωρίς προηγούμενη εγκατάσταση. Οι ισχυρισμοί περί μηδενικής εγκατάστασης εντοπισμού θέσης με αριθμό δεν είναι τίποτα περισσότερο από απάτες που στοχεύουν κυρίως σε δεδομένα άλλα από την τοποθεσία GPS, όπως τα τραπεζικά σας στοιχεία.

Επί του παρόντος, η μόνο over-the-air τεχνολογία της εντοπισμός θέσης με αριθμό περιλαμβάνει το πάτημα ενός συνδέσμου παρακολούθησης που σας αποστέλλεται μέσω SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορείτε να ελέγξετε τη λίστα τέτοιων εφαρμογών στη σειρά άρθρων μας σχετικά με τον τρόπο παρακολούθησης ενός τηλεφώνου χωρίς να το γνωρίζει.

Διαβάστε επίσης: Καλύτερες εφαρμογές για να βρείτε την τοποθεσία ενός αριθμού τηλεφώνου δωρεάν

Αυτή είναι μια προφανής στρατηγική για το πώς να εμποδίσω τον εντοπισμό του τηλεφώνου μου, αλλά μην το παραλείψετε ακόμα. Έχετε ακούσει για το λεγόμενο native spamming; Οι άνθρωποι που έχουν ως στόχο να αποκτήσουν τη θέση GPS σας θα σας στείλουν ένα μήνυμα που μοιάζει να προέρχεται από κάποιον φίλο ή μέλος της οικογένειας. Το κείμενο μπορεί να λέει κάτι σαν, "Γεια σου, είμαι στην περιοχή και ήθελα να τσεκάρω αυτό το νέο εστιατόριο. Θα με συναντήσεις εκεί; [link]!"

Είναι δύσκολο να αντισταθείτε στο να πατήσετε αυτή τη φούσκα - άλλωστε, θέλετε να κάνετε παρέα με τον φίλο σας και να πάτε να φάτε κάτι καινούργιο. Αλλά αν δεν αναγνωρίζετε τον αποστολέα ή σας φαίνεται ύποπτο, αγνοήστε το.

Ο κανόνας αυτός είναι ζωτικής σημασίας, ιδίως δεδομένου ότι ορισμένες νομικές εφαρμογές που χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία είναι διαθέσιμες για πρόσβαση από οποιονδήποτε, όπως το Detectico.

Διαβάστε επίσης: Πώς να εντοπίσετε την ακριβή τοποθεσία στον χάρτη ενός αριθμού κινητού

Απενεργοποιήστε τον εντοπισμό τοποθεσίας στις εφαρμογές κοινωνικών μέσων

Παρακολούθηση τοποθεσίας σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων

Οι εφαρμογές κινητών τηλεφώνων ζητούν πολυάριθμα δικαιώματα πριν από την τελική εγκατάσταση και, δυστυχώς, τα παραχωρούμε όλα χωρίς διπλό έλεγχο. Μπορεί κάποιος να εντοπίσει τον αριθμό τηλεφώνου σας στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης; Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες, αν όχι όλες, εντοπίζουν την τρέχουσα θέση GPS της συσκευής σας.

Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα το επιζήμιο στο να μοιράζεστε τα ταξίδια σας με την οικογένεια και τους φίλους σας. Ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι που παρατηρούν τις καθημερινές σας κινήσεις. Για παράδειγμα, τρίτες εταιρείες αγοράζουν τα δεδομένα τοποθεσίας σας για σκοπούς μάρκετινγκ. Για να το αποτρέψετε αυτό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 1. Άνοιγμα ρυθμίσεων
 2. Μεταβείτε στην ενότητα "Απόρρητο και ασφάλεια" στην εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης της επιλογής σας.
 3. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία εντοπισμού θέσης.

Χρήση ιδιωτικών προγραμμάτων περιήγησης

Ιδιωτικά προγράμματα περιήγησης

Ας το παραδεχτούμε, τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης, όπως το Chrome και το Firefox, είναι βολικά για την εύρεση οποιασδήποτε πληροφορίας. Με αλγορίθμους που βασίζονται στο GPS, σας παρέχουν γρήγορα σχετικές υπηρεσίες και διαφημίσεις. Ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να απενεργοποιήσετε τη συλλογή των προσωπικών σας δεδομένων σε αυτά τα προγράμματα περιήγησης.

Για να μειώσετε την υπερβολική χρήση των δεδομένων τοποθεσίας σας και να αποτρέψετε τη διαρροή τους, μπορείτε να στραφείτε σε ιδιωτικά προγράμματα περιήγησης που ενσωματώνουν πρόσθετα χαρακτηριστικά προστασίας της ιδιωτικής ζωής και ασφάλειας. Το Brave και το DuckDuckGo αποτελούν τέλεια παραδείγματα, καθώς δεν συλλέγουν τη διεύθυνση IP, τις τοποθεσίες και τα cookies σας.

Χρήση VPN

VPN

Μια αξιόπιστη υπηρεσία VPN προσφέρει μια εξαιρετική λύση για το πώς να εμποδίσω την παρακολούθηση του τηλεφώνου μου. Ακούστε πώς λειτουργεί: μόλις συνδέσετε τη συσκευή σας σε ένα δίκτυο VPN, αυτό κρυπτογραφεί και ανακατευθύνει την κυκλοφορία σας μέσω ενός ενδιάμεσου διακομιστή, αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP σας. Με αυτόν τον τρόπο, κανείς δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στη δραστηριότητά σας στο διαδίκτυο.

Όταν επιλέγετε μια υπηρεσία VPN, η ποιότητά της είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας. Αν είναι δυνατόν, επιλέξτε μια επί πληρωμή υπηρεσία με ισχυρά πρωτόκολλα κρυπτογράφησης. Οι δωρεάν υπηρεσίες δεν είναι τόσο κακές όσο φαίνονται, αλλά προσφέρουν λιγότερες επιλογές όσον αφορά τους διακομιστές και συχνά εμφανίζουν διαφημίσεις.

banner

Διαβάστε επίσης: Πώς μπορώ να εντοπίσω την τοποθεσία ενός κινητού χωρίς να εγκαταστήσω λογισμικό: Οδηγός

Σημάδια Το τηλέφωνό σας παρακολουθείται

Πριν από την εγκατάσταση ενός σαρωτή προστασίας από ιούς, ενδέχεται να παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές στη δραστηριότητα του τηλεφώνου σας. Αν και μπορεί να σχετίζονται με συγκεκριμένα λειτουργικά ζητήματα, η παρακολούθηση κακόβουλου λογισμικού παρουσιάζει διακριτά μοτίβα που πρέπει να γνωρίζετε.

Μπορεί κάποιος να εντοπίσει τη θέση μου με βάση τον αριθμό τηλεφώνου; Ακολουθούν μερικά σημάδια που δείχνουν ότι το τηλέφωνό σας παρακολουθείται:

 • Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας της συσκευής σας μειώνεται απότομα
 • Η λειτουργική μνήμη υπερφορτώνεται γρήγορα και δεν μπορείτε να το διορθώσετε κλείνοντας εφαρμογές
 • Το τηλέφωνο θερμαίνεται κατά τη διάρκεια τυχαίων δραστηριοτήτων
 • Τυχαίες δυσλειτουργίες όπως κενή ή παγωμένη οθόνηMobils, συντριβή εφαρμογών ή πιο αργή φόρτωση

ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

Πώς να σταματήσετε κάποιον να παρακολουθεί το τηλέφωνό σας;

Αν σας παρακολουθεί κάποιος γνωστός σας, για παράδειγμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή σε οικογενειακές εφαρμογές, απενεργοποιήστε τον εντοπισμό θέσης στην ίδια την εφαρμογή και στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας. Εάν ανησυχείτε για την παρακολούθηση του τηλεφώνου σας από άγνωστο άτομο, εκτελέστε λογισμικό προστασίας από κακόβουλο λογισμικό και επαναφέρετε τη συσκευή σας για πρόσθετη ασφάλεια.

Μπορεί να εντοπιστεί μια κάρτα sim;

Ναι. Οι πάροχοι δικτύου αποθηκεύουν δεδομένα τοποθεσίας στους διακομιστές τους, τα οποία σας επιτρέπουν να εντοπίζετε χαμένες ή κλεμμένες συσκευές κατόπιν αιτήματος.

Μπορεί κάποιος να εντοπίσει το τηλέφωνό μου αν η τοποθεσία μου είναι απενεργοποιημένη;

Ακόμη και αν απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση τοποθεσίας στο τηλέφωνό σας, ορισμένες εφαρμογές μπορούν να παρακολουθούν την τοποθεσία σας, αν τους έχετε δώσει την άδεια. Επιπλέον, οι πάροχοι δικτύου λαμβάνουν τις συντεταγμένες GPS σας από μια κάρτα SIM.

Διαβάστε επίσης: Πώς να παρακολουθείτε το iPhone χωρίς iCloud - 6 λύσεις

Συμπέρασμα

Μπορεί κάποιος να εντοπίσει τη θέση μου με τον αριθμό τηλεφώνου μου; Ναι, είναι δυνατόν. Οι πάροχοι δικτύων κινητής τηλεφωνίας και οι μεγάλοι τεχνολογικοί φορείς χρησιμοποιούν τα δεδομένα θέσης μας για την παροχή υψηλής ποιότητας εξατομικευμένων υπηρεσιών και, στις περισσότερες περιπτώσεις, επωφελούμαστε από αυτό.

Ωστόσο, με τόσα πολλά δεδομένα διαθέσιμα σε ανοικτή πρόσβαση, οι πιθανές κυβερνοεπιθέσεις δίνουν βάσιμους λόγους για ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Εφαρμόζοντας στρατηγικές που καλύπτονται σε αυτό το άρθρο, μπορείτε να αποτρέψετε τον εντοπισμό θέσης με αριθμό και να διατηρήσετε τα προσωπικά σας δεδομένα ασφαλή.