EmobileTracker lwn. Detectico

EmobileTracker lwn. Detectico: Alternatif EmobileTracker Terbaik

Pasukan Detectico Pasukan Detectico

Juruteknik mahir menguasai data lokasi.

Menurut statistik, akan ada sekitar 7.49 bilion pengguna mudah alih di seluruh dunia menjelang 2025. Dengan begitu ramai orang dan nombor telefon, menjadi penting untuk mempunyai penyelesaian untuk mengetahui siapa yang menghubungi anda. Syukurlah, terdapat banyak penyelesaian untuk membantu anda mencari nama melalui nombor telefon.

sepanduk
Isi kandungan

EmobileTracker: Apa Itu?

EmobileTracker ialah aplikasi dan perkhidmatan yang direka sebagai alat penjejak nombor mudah alih. Ia memberikan nama, lokasi dan pembekal telekom orang itu di mana-mana negara di dunia. Ini bermakna orang yang menerima panggilan tidak diketahui boleh mengetahui sebabnya.

EmobileTracker: Bagaimana Apl Ini Berfungsi?

Emobiletracker

EmobileTracker adalah mudah. Laman web secara automatik mengesan di mana anda berada. Untuk mengetahui milik siapa nombor itu, hanya masukkan nombor dalam kotak dan klik 'jejaki sekarang.' Ini akan memaparkan semua butiran nombor mudah alih dengan maklumat nama dan alamat, jika disimpan.

Ciri-ciri Utama Apl

EmobileTracker hanya mempunyai satu ciri utama: untuk mencari butiran nombor telefon mudah alih. Apabila anda memasukkan nombor, ia memaparkan maklumat berikut:

 • Sama ada nombor telefon itu sah.
 • Jika nombor dialihkan. 
 • Jika telefon disambungkan ke rangkaian.
 • Nama.
 • Negara.
 • Kod negara.
 • Kod ISO 3166-1 alpha-2.
 • Pembekal telekom.
 • Jenis rangkaian.
 • Zon waktu.

Nama hanya akan ditunjukkan jika ini tersedia. Jika tidak, ia akan berkata 'tidak diketahui.'

Siapa yang Memerlukan EmobileTracker?

Terdapat banyak sebab mengapa orang memilih untuk menggunakan EmobileTracker. Berikut adalah beberapa yang paling biasa:

 • Mereka menerima panggilan telefon yang tidak diingini.
 • Terdapat banyak panggilan tidak dijawab daripada nombor yang tidak dikenali.
 • Mereka ingin menyemak kesahihan nombor.

Lihatlah Alternatif EmobileTracker Terbaik

Sesiapa yang mencari alternatif kepada EmobileTracker akan berbesar hati mengetahui ini wujud. Detectico hanyalah satu sumber yang disukai pengguna — dan ia berfungsi di seluruh dunia dengan mana-mana telefon dan rangkaian. Inilah yang kami dapati mengenainya.

Apakah Detectico?

detectico-reverse-nombor-carian

Detectico membolehkan anda menyemak lokasi nombor serta siapa yang memilikinya dan banyak lagi. Ia memberikan maklumat yang serupa dengan EmobileTracker tetapi merupakan tapak web yang lebih terkini dengan fungsi yang lebih baik. Apabila anda menggunakan Detectico, anda tahu anda berada di tangan yang selamat.

Cara Detektif Menghadapi Carian Nombor Telefon Songsang

Dengan Detectico, pendekatannya agak serupa. Selepas memuatkan tapak web, hanya masukkan nombor yang anda ingin jejak dalam kotak dan klik 'kesan.' Detectico kemudiannya akan mencari nombor tersebut dan memberi anda maklumat mengenainya seperti pembawa dan lokasi. Dengan Detectico, anda juga boleh mengakses lokasi GPS yang tepat dengan mengklik pada 'dapatkan lokasi.'

Ia pasti berbaloi untuk digunakan jika anda perlu atau mahu. Untuk mengesan lokasi mereka, Detectico akan menghantar mesej diperibadikan ke telefon yang mengandungi pautan yang, apabila diklik, akan memberitahu anda lokasi telefon.

Ciri Carian Nombor Telefon Songsang EmobileTracker lwn. Detectico Perbandingan

Terdapat perbezaan utama antara EmobileTracker dan Detectico. Pertama, EьobileTracker hanya memberi anda maklumat tentang siapa yang memiliki nombor. Ini berguna untuk orang ramai apabila mereka menerima panggilan daripada nombor yang tidak dikenali. Pada asasnya, ia adalah penjejak nama nombor telefon yang mudah. Detectico, sebaliknya, membolehkan anda mencari lokasi seseorang dengan menggunakan nombor telefon mereka. Ia berguna untuk orang tersayang, contohnya.

Pengalaman Pengguna #1

Detectico mempunyai beberapa ulasan yang diterbitkan pada Sitejabber dan Trustpilot. Kedua-duanya mempunyai penilaian purata, dan nampaknya orang suka atau membenci apl itu. EmobileTracker tidak mempunyai ulasan di kedua-dua tapak, yang menunjukkan ia mencurigakan kerana apl itu mempunyai banyak trafik tetapi tiada ulasan.

Antara Muka Pengguna #2

EmobileTracker kelihatan sangat asas tetapi berfungsi. Detectico, sebaliknya, kelihatan lebih moden dalam persembahannya dan lebih mudah digunakan.

Keberkesanan dan Ketepatan Carian Nombor Telefon Songsang #3

Ulasan Detectico mencadangkan bahawa ia berfungsi dengan baik atas sebab tertentu. Walau bagaimanapun, kami tidak dapat mengesahkan sejauh mana EmobileTracker berfungsi untuk orang lain kerana tiada ulasan. Semasa menguji kedua-dua perkhidmatan percuma, kami menemui maklumat asas seperti pembawa dan negara berdaftar.

5 Alternatif EmobileTracker Terbaik

Jika anda sedang mencari apl alternatif kepada EmobileTracker, berikut ialah apl terbaik yang kami temui.

Detectico — Penjejak Nombor Mudah Alih Terbaik

Detectico boleh dikatakan alternatif terbaik kerana ia menyediakan apa yang anda perlukan dan banyak lagi — jika anda ingin mengetahui lokasi nombor, anda perlu membayar untuk keistimewaan itu, tetapi ini akan memberi anda koordinat GPS. Ia melakukan ini dengan menghantar mesej teks ke nombor yang mengandungi pautan. Apabila orang itu mengklik pautan, anda akan dihantar koordinat GPS mereka.

Ikan Keli Sosial

Ikan keli sosial

Alternatif lain untuk penjejak nombor mudah alih ialah Social Catfish. Tapak ini mencari melalui rangkaian sosial, pendidikan dan tapak kerajaan, artikel berita dan banyak lagi untuk mencari maklumat tentang seseorang berdasarkan nombor mudah alih mereka.

Spokeo

Spokeo1

Spokeo membolehkan pengguna mencari maklumat melalui nombor telefon, nama atau maklumat lain. Pada asasnya, ia adalah alat carian untuk menyemak siapa orang kata mereka. Jika anda mempunyai nombor, anda boleh mengetahui milik siapa dengan mudah.

Logger IP

IP Logger sedikit berbeza daripada perkhidmatan lain yang telah disebutkan kerana ia log dan menjejak alamat IP juga. Anda masih boleh menggunakannya untuk menjejak nombor telefon mudah alih dan mengetahui maklumat tentang pemiliknya. Penjejakan nombor telefon, bagaimanapun, berharga jika anda ingin mencari lokasi telefon — dan ia adalah jumlah yang agak besar bagi setiap permintaan tunggal.

Findandtrace

Findandtrace

Findandtrace adalah sangat asas. Ia adalah cara lama tetapi membolehkan anda mengesan nombor telefon mudah alih, lokasi kenderaan dan mencari poskod. Untuk nombor telefon, ia memberikan butiran, termasuk bahasa utama bulatan telekom, tempat nombor itu berada dan masa tempatan.

Jadi Apakah Pilihan Terbaik?

Daripada semua apl yang disebut dalam artikel ini, boleh dikatakan yang terbaik ialah Detectico penjejak nombor telefon. Ini bukan sahaja kelihatan sebagai tawaran paling moden, tetapi ia juga satu-satunya yang mempunyai ulasan bebas di tapak web pihak ketiga teratas. Oleh itu, kami boleh memastikan ia boleh dipercayai dan syarikat akan menjaga data anda.

Kesimpulan

Walau apa pun alasan anda ingin menggunakan tapak web penjejak nombor telefon, terdapat banyak pilihan yang tersedia. Pilihan yang kukuh dan alternatif kepada EmobileTracker ialah Detectico. Ini nampaknya disemak dengan baik dan dihargai, terutamanya berbanding pilihan lain yang tidak mempunyai sebarang ulasan tersedia untuk disemak imbas.