Penjejak Nombor Telefon di Kanada

7 Penjejak Nombor Telefon Utama di Kanada [2024]

Pasukan Detectico Pasukan Detectico

Juruteknik mahir menguasai data lokasi.

Pernahkah anda menerima panggilan daripada nombor rawak yang anda tidak kenali? Ia mungkin mempunyai kod negara yang berasingan, bermakna seseorang menghubungi anda dari luar negara. Jika anda melihat nombor dengan kod +1 di hadapannya, ia pasti daripada seseorang di Kanada, mungkin dari Quebec atau Ontario. Anda juga boleh mengecilkan wilayah dengan mengenali kod kawasan.

Jadi, bagaimana anda mengetahui siapa yang memanggil anda?

Salah satu cara paling mudah ialah menggunakan penjejak nombor telefon di Kanada. Dengan ini, anda boleh mencari lokasi sebenar pemanggil. Sama ada mereka berada di Toronto, Ottawa atau Montreal, anda akan mendapat butiran nombor mudah alih Kanada dalam beberapa minit. Panduan ini akan menunjukkan kepada anda tujuh penjejak terbaik untuk kerja itu. Mari kita mulakan.

sepanduk
Isi kandungan

Adakah Mungkin Mengesan Lokasi Seseorang Menggunakan Nombor Telefon Mereka?

Jika anda tinggal di luar Kanada, anda mungkin merasakan adalah mustahil untuk menjejaki nombor telefon Kanada yang berada di rumah anda. Walau bagaimanapun, anda akan terkejut apabila mengetahui tiada sekatan dalam menjejak nombor telefon di Kanada, tidak kira di mana anda berada. Berikut adalah beberapa cara biasa.

  • Apl Perkongsian Lokasi Terbina dalam: Jika ia adalah lokasi telefon kenalan, anda boleh menggunakan apl perkongsian lokasi terbina dalam. Untuk pengguna iOS, ia adalah Find My iPhone. Pengguna Android juga mempunyai versi yang dipanggil Find My Device.
  • Carian Alamat Terbalik: Anda boleh memasukkan nombor seseorang dan mencari alamat mereka menggunakan direktori dalam talian.
  • Apl Pihak Ketiga: Ini adalah pilihan yang jauh lebih baik daripada yang disebutkan di atas. Apl ini berfungsi dengan baik dalam memberi anda jawapan kepada "Siapa yang menghubungi saya dari nombor Kanada ini?"

Memandangkan kami telah menetapkan bahawa apl pihak ketiga menawarkan anda pengalaman terbaik untuk menjejak lokasi telefon bimbit mengikut nombor di Kanada, mari kita mula melihat pengesyoran.

7 Penjejak Nombor Telefon Terbaik Kanada

Sebelum menuju ke ulasan sebenar, mari kita jelaskan beberapa perkara. Untuk membantu anda memilih yang terbaik, kami akan menumpukan pada semua ciri standard yang dikongsi apl. Tumpuan utama, sudah tentu, adalah pada ciri penjejakan lokasi.

Kami juga telah menyusun senarai kebaikan dan keburukan untuk setiap apl supaya anda boleh memilih apl yang betul dengan mudah untuk mengesan nombor telefon Kanada.

Tanpa berlengah lagi, mari kita mulakan.

Detectico

detectico ca

Detectico terkenal sebagai salah satu penjejak nombor mudah alih teratas Kanada. Sebab utama ialah anda tidak memerlukan apl tambahan untuk menggunakannya.

Selain menjadi penjejak telefon Kanada, ia juga menyemak sama ada maklumat anda telah dibocorkan dalam talian. Anda boleh menikmati maklumat ini untuk "hampir harga percuma" pada hanya $1.19 setiap hari.

KebaikanKeburukan
Berfungsi dengan mana-mana telefon.Tidak menawarkan ciri penjejakan lanjutan untuk media sosial.
Tiada pemasangan apl diperlukan.Tidak menyokong penjejakan tanpa nama.
Pilihan harga yang baik dengan rancangan 1 hari. 

Scannero.io

Scannero1

Scannero.io adalah satu lagi pilihan yang baik untuk menyemak nombor telefon Kanada. Dari segi ciri, ia serupa dengan Detectico dalam banyak cara.

Ibu bapa dan pengguna tidak memerlukan sebarang apl tambahan untuk menggunakan penjejak nombor telefon Kanada ini. Anda boleh melakukan segala-galanya dari antara muka web, walaupun pada telefon anda. Ia berfungsi dengan menghantar teks, sama seperti Detectico.

Versi biasa Scannero.io berharga $49.80 sebulan. Tetapi anda boleh mencubanya selama tiga hari secara percuma.

KebaikanKeburukan
Tidak memerlukan sebarang perisian tambahan.Tiada mod senyap.
Berfungsi dengan mana-mana telefon.Ia hanya menjejaki lokasi langsung.
Apa yang anda perlukan untuk menggunakan Scannero.io ialah alamat e-mel. 

Eyezy

penjejak telefon eyezy

Eyezy ialah aplikasi yang baik untuk penjejakan telefon untuk ibu bapa. Ia sememangnya tidak menjejaki lokasi nombor telefon percuma Kanada. Tetapi kerana anda membayar untuk perkhidmatan tersebut, anda mendapat banyak ciri.

Jika anda mempunyai Eyezy pada telefon anak anda, anda boleh menjejaki lokasi mereka dalam masa nyata selagi mereka disambungkan ke Internet. Eyezy juga disertakan dengan aplikasi mudah alih. Platform khusus ini memudahkan untuk mengakses semua ciri penjejakan di satu tempat.

KebaikanKeburukan
Ciri pemantauan lanjutan seperti keylogger.Memerlukan memasang penjejak pada telefon lain.
Jejaki lokasi dalam masa nyata.Apl mudah alih mempunyai masalah prestasi.
Disokong pada peranti Android dan iOS. 

GeoFinder

GeoFinder

Jika anda bosan dengan bayaran berterusan untuk perkhidmatan penjejakan, pertimbangkan untuk menggunakan GeoFinder. Ia membolehkan pengguna mengenal pasti nombor telefon Kanada dengan cara yang sama seperti Detectico dan Scannero.io.

Walau bagaimanapun, itu bukan ciri yang paling tersendiri. Anda hanya perlu membayar yuran sekali sahaja sebanyak $29.99 untuk menggunakan perkhidmatan ini. Anda akan menerima pelan 10 tahun, yang lebih daripada cukup untuk 90+% pengguna.

KebaikanKeburukan
Berfungsi pada semua perantiPerkhidmatan Ikut serta
Boleh menjejaki telefon tanpa had selama sepuluh tahunTiada versi percubaan
Tidak memerlukan aplikasi mudah alih 

Find My iPhone

Find My iPhone

Pengguna iOS boleh menjejaki peranti mereka dengan mudah dengan ciri Find My iPhone. Setelah dihidupkan, anda boleh mencari nombor telefon Kanada dan peranti tanpa memerlukan ikut serta.

Ia datang sebagai ciri percuma untuk semua iPhone. Anda boleh menggunakannya untuk menyediakannya untuk peranti lain, seperti Apple Watch atau AirPods yang dipasangkan.

KebaikanKeburukan
Semua iPhone datang standard dengannyaMenghabiskan bateri
Mengunci telefon anda yang dicuri dari jauhTidak dapat dikesan menggunakan peranti Android
Tidak memerlukan sebarang perisian 

Find My Device

Find My Device Google

Ciri serupa pada peranti Android tersedia melalui Find My Device. Jika ciri itu didayakan pada peranti Android, pengguna boleh menjejaki lokasinya dengan mudah menggunakan penyemak imbas web.

Ia percuma untuk digunakan dan juga termasuk fungsi kunci dan lap jauh. Jika terdapat sebarang maklumat sensitif pada telefon anda yang ingin anda lindungi, ini boleh membantu anda.

KebaikanKeburukan
Ciri percumaTelefon mesti disambungkan ke Internet
Cari telefon anda dari mana-mana sahajaTidak berfungsi jika telefon dimatikan
Kunci atau padam maklumat dari jauh 

Canada411

Canada411

Walaupun ini secara teknikalnya bukan penjejak nombor mudah alih Kanada, ia mempunyai kegunaannya. Anda boleh menggunakan ini untuk melakukan carian terbalik pada alamat seseorang.

Canada411 ialah penjejak nombor telefon percuma Kanada. Tetapi untuk menyemak lokasi seseorang dengan nombor telefon, alamat itu mesti didaftarkan di tapak. Jika tidak, ia tidak berfungsi.

KebaikanKeburukan
Percuma untuk digunakanDidatangkan dengan apl mudah alih pilihan
Cari orang dan perniagaan dengan mudahMemerlukan nombor telefon dan alamat untuk hadir dalam pangkalan data
Cari orang mengikut nama 

Bagaimana Mengesan Lokasi Telefon Bimbit Mengikut Nombor Kanada Menggunakan Detectico?

Berikut ialah beberapa langkah mudah tentang cara menjejak nombor telefon di Kanada menggunakan Detectico.

  1. Lawati Laman web penjejak nombor telefon Detectico dan daftar untuk akaun baharu menggunakan e-mel anda.
  2. Masukkan maklumat kad kredit/debit anda.
  3. Benarkan pembayaran untuk langganan anda.
  4. Mula mencari orang menggunakan nombor mereka dan menghantar teks tersuai.
  5. Apabila pengguna mengklik pada pautan, anda akan dapat melihat lokasi langsung mereka.

Soalan Lazim

Apakah Penjejak Nombor Telefon Terbaik untuk Digunakan di Kanada?

Terdapat pilihan berbeza yang tersedia untuk pengguna di Kanada. Anda boleh mencuba pilihan daripada cadangan kami. Walau bagaimanapun, kami boleh menjamin Detectico.

Bagaimana Saya Tahu Siapa Yang Memanggil Saya Dari Nombor Ini di Kanada?

Menggunakan penjejak telefon bimbit Kanada, anda boleh memasukkan nombor telefon dengan kod negara +1 dan menghantar mesej teks. Anda juga boleh menggunakan carian terbalik untuk mencari identiti pemilik nombor tersebut.

Bagaimana Saya Boleh Mengesan Lokasi Nombor Telefon Kanada Semasa Dalam Talian?

Anda memerlukan persetujuan pemilik telefon untuk menjejak nombor Kanada dalam talian. Menggunakan perkhidmatan seperti Detectico, anda boleh menghantar mesej teks dengan pautan untuk meminta mereka berkongsi lokasi langsung.

Kesimpulan

Sekarang setelah anda mengetahui semua tentang penjejak telefon teratas, apa yang perlu dilakukan ialah memilih satu. Bandingkan ciri dan harga perkhidmatan yang berbeza untuk mencari perkhidmatan yang paling sesuai dengan keperluan anda. Yakinlah, ia akan melindungi anda dengan berkesan daripada pemanggil yang tidak dikenali dan membolehkan anda mengawasi orang yang anda sayangi dengan teliti.