Jejaki Nombor Telefon di Australia

Jejaki Nombor Telefon di Australia: Panduan Terperinci

Pasukan Detectico Pasukan Detectico

Juruteknik mahir menguasai data lokasi.

Menjejaki telefon seseorang boleh berguna untuk pelbagai sebab. Sebagai contoh, anda mungkin tinggal di Sydney, Australia, tetapi anak anda belajar di Melbourne atau Canberra. Memantau pergerakan mereka apabila mereka tiada boleh memberi anda ketenangan fikiran yang amat diperlukan.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan cara menjejak lokasi seseorang dengan nombor telefon.

Isi kandungan

Detectico: Penjejak Nombor Telefon Terbaik di Australia

detectico au

Adakah anda sedang mencari penjejak nombor mudah alih yang berkuasa di Australia? Nah, Detectico mungkin membantu. Alat geolokasi dalam talian ini adalah penyelesaian terbaik untuk sesiapa sahaja yang ingin menjejak lokasi telefon bimbit dengan nombor sahaja.

Bagaimana ia berfungsi

Ikuti langkah mudah ini untuk mencari lokasi nombor telefon di Australia menggunakan Detectico:

 • melawat https://detectico.com/ pada penyemak imbas pilihan anda  
 • Masukkan nombor telefon pengguna sasaran anda pada medan kosong. Ingat untuk memilih +61 sebagai kod negara Australia sebelum menaip nombor
 • Hantar mesej lalai yang mengandungi pautan penjejakan atau karang teks anda sendiri
 • Mula menjejaki lokasi langsung mereka sebaik sahaja mereka mengklik pada pautan

Detectico sangat boleh dipercayai dan mudah digunakan. Ia berfungsi pada pelbagai pembekal perkhidmatan rangkaian, termasuk Telefon Selatan, Optus, Mudah Alih Woolworths, Telstra dan Vodafone Australia. Lebih baik lagi, penyelesaian penjejakan lanjutan ini hampir percuma ─ anda hanya perlu membayar $0.89 sahaja untuk menjejak sebarang bilangan peranti dalam tempoh 24 jam. Ini boleh dikatakan cara terbaik untuk mengesan nombor telefon di Australia.

sepanduk

Cara Lain untuk Mengesan Lokasi Seseorang di Australia Menggunakan Nombor Mereka

Jika anda tertanya-tanya cara mengesan nombor mudah alih di Australia, anda akan gembira mengetahui tentang beberapa penyelesaian alternatif yang mungkin berguna. Mari kita bincangkan mereka di bawah.

Cara Mengesan Nombor Telefon pada iPhone dengan Find My iPhone

Mempelajari cara menjejak nombor telefon pada iPhone boleh membantu anda mencari peranti Apple orang yang anda sayangi pada bila-bila masa. Find My iPhone ialah perkhidmatan penjejakan unik yang membolehkan pengguna mencari dan mencari iPhone, Apple Watch, iPad dan peranti Apple mereka yang lain.

Berikut ialah cara anda boleh menggunakan Find My iPhone untuk menjejak telefon mudah alih di Australia:

 • melawat https://www.icloud.com/find pada penyemak imbas pilihan anda
 • Log masuk menggunakan kelayakan iCloud pengguna sasaran anda
 • Klik pada "Semua Peranti" dan pilih peranti yang anda ingin cari
 • Jika peranti dalam talian, anda akan melihatnya dengan cepat pada peta
 • Jika anda tidak dapat mengesan peranti itu, status Luar Talian akan dipaparkan betul-betul di bawah namanya.

Mempelajari cara menjejak iPhone dengan nombor telefon adalah semudah itu. Walau bagaimanapun, kaedah ini menimbulkan beberapa cabaran. Anda perlu mengetahui ID Apple sasaran anda untuk mengakses akaun iCloud mereka. Jika telefon yang dimaksudkan dimatikan, anda tidak akan dapat menjejaki lokasi masa nyatanya. Nasib baik, perkhidmatan ini dapat memaparkan lokasi terakhir peranti yang diketahui selama 24 jam.

Baca Juga: Cara Mengesan Nombor Telefon di Nigeria

Cara Mengesan Telefon Android mengikut Nombor dengan Find My Device

Find My Device ialah perkhidmatan penjejakan yang membolehkan pengguna mengunci atau mencari peranti Android yang hilang. Penyelesaian ini biasanya dihidupkan untuk pengguna yang telah menyegerakkan akaun Google mereka pada telefon mereka. Jika anda ingin menggunakan Find My Device untuk menjejak nombor telefon di Australia, ikut langkah mudah ini:

 • Muat turun dan pasang apl Find My Device daripada Gedung Play
 • Sebagai alternatif, lawati https://android.com/find pada penyemak imbas lalai anda
 • Log masuk ke apl menggunakan Akaun Google pengguna sasaran anda
 • Klik pada peranti yang anda ingin cari di bar sisi atas
 • Pemberitahuan akan dihantar kepada peranti, selepas itu anda akan mendapat butiran lokasinya pada peta
 • Selain daripada melihat koordinat langsung peranti sasaran, anda juga akan mendapat pilihan untuk menguncinya atau memadam semua data yang disimpan di dalamnya.

Find My Device ialah penyelesaian yang berkesan untuk penjejakan nombor telefon di Australia. Walau bagaimanapun, kaedah ini datang dengan bahagian cabaran yang saksama. Sebagai contoh, pengguna sasaran anda mungkin mengesyaki bahawa anda mengintip mereka kerana mereka akan menerima pemberitahuan. Anda juga akan mendapat anggaran lokasi yang mungkin tidak tepat.

Soalan Lazim

Jika terdapat sebarang soalan lain yang tinggal, lawati tapak web perkhidmatan yang disebutkan di atas atau semak bahagian Soalan Lazim di bawah untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Bolehkah Lokasi Dijejaki dengan Nombor Telefon?

Anda boleh mencari lokasi langsung telefon tanpa mempunyai akses fizikal kepadanya menggunakan Detectico. Penyelesaian ini membolehkan anda menjejaki orang di Brisbane, Perth dan bandar lain di Australia.

Bolehkah saya Menjejaki Telefon Bimbit Dengan Hanya Nombor?

Jika anda ingin mencari lokasi nombor telefon di Australia dan seluruh dunia, Detectico boleh membantu. Bahagian yang terbaik ialah anda tidak perlu memiliki telefon fizikal – nombor telefon mereka sudah memadai.

Bagaimana Saya Tahu jika Lokasi Telefon Saya Dijejaki?

Sama ada anda tinggal di Australia atau tempat lain, privasi telefon adalah yang terpenting. Jika seseorang menggunakan apl pengintip untuk menjejak telefon anda, anda akan dapati bateri semakin cepat habis, telefon anda semakin panas dan sentiasa dimulakan semula.

Baca Juga: Cara Mengesan Lokasi Seseorang dengan Nombor Telefon UK

Kesimpulan

Bagi sesiapa yang ingin tahu cara menjejak lokasi telefon mudah alih di Australia secara percuma, artikel ini harus menjadi sumber yang dialu-alukan. Selepas menjalankan banyak penyelidikan, kami mendapati Detectico adalah telefon yang terbaik penjejak nombor di Australia hari ini. Cubalah sendiri dan nikmati hasilnya.