jejak iPhone tanpa iCloud

Cara Mengesan iPhone Tanpa Icloud – 6 Penyelesaian

Pasukan Detectico Pasukan Detectico

Juruteknik mahir menguasai data lokasi.

Walaupun iCloud telah melegakan pengguna iPhone, dalam menjejaki iPhone lain, ia tidak selalu berguna. Walau bagaimanapun, bagaimana jika iCloud anda di luar talian? Mungkin terdapat keadaan yang anda mungkin tersalah letak iPhone anda yang mati. Anda juga mungkin perlu memantau iPhone anda tanpa iCloud sekiranya anak anda berada di luar stesen. Selain itu, anda mungkin juga ingin mencari iPhone anda menggunakan pelayar web atau mana-mana peranti Apple yang lain. Jadi, adakah anda sedang mencari cara untuk menjejaki iPhone anda tanpa bergantung pada iCloud?

Jangan risau kerana kami mempunyai enam cara berkesan untuk memberitahu anda bagaimana untuk mencari iPhone anda tanpa iCloud! Kami mempunyai segala-galanya daripada menerajui apl hingga menggunakan penggodaman yang bijak. Tetapi kaedah manakah yang terbaik untuk keperluan anda? Teruskan membaca untuk mengetahui.

Baca Juga: 3 Cara Terbaik untuk Mengesan Lokasi iPhone melalui Nombor Telefon pada 2024

Isi kandungan

Cara Menjejaki iPhone Tanpa Icloud Secara Rahsia Menggunakan Detectico:

Detectico

Adakah anda ingin memahami bagaimana untuk cari iPhone anda menggunakan iPhone lain? Nah, anda berada di tempat yang betul kerana ia mungkin. Detectico, dahulunya dikenali sebagai Localize, ialah salah satu pilihan terbaik untuk menjejaki iPhone tanpa iCloud.

Teknologi canggihnya boleh menjejaki lokasi peranti dengan tepat dan menyediakan kemas kini masa nyata. Ia juga berfungsi di latar belakang tanpa memerlukan pemasangan, menjadikannya pilihan yang bijak bagi mereka yang mahu jejaki iPhone seseorang tanpa iCloud. Jadi, mari kita lihat bagaimana untuk menjejaki iPhone tanpa iCloud menggunakan Detectico.

Bagaimana untuk Menggunakan Detectico untuk Menjejaki iPhone?

Menggunakan Detectico untuk menjejaki iPhone adalah tugas yang mudah. Ia satu-satunya cara untuk jejak iPhone tanpa iCloud atau aplikasi. Anda hanya memerlukan butiran hubungan orang yang lokasinya ingin anda ketahui. Jadi, mari kita lihat cara menggunakannya.

Langkah 1:

Langkah awal ialah membuat akaun dengan mendaftar. Setelah log masuk, apl akan mengarahkan anda ke papan pemuka, di mana anda akan menemui bar carian. Di sini, anda boleh memasukkan maklumat hubungan anak anda yang ingin anda jejaki.

Langkah 2:

Sekarang, apl itu akan memberi anda pratonton mesej. Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa setiap mesej yang dihantar melalui Localize mengandungi pautan. Dan penerima mesti mengklik pautan untuk memulakan proses geolokasi. Jadi, sesuaikan mesej dengan ayat yang menarik untuk memikat orang yang ingin anda jejaki untuk membuka pautan. Sebagai contoh, anda menghantar pautan kepada anak anda. Jadi, anda boleh memikat mereka dengan berkata klik di sini untuk memenangi kereta.

Langkah 3:

Selepas penerima mengklik lokasi, apl pencari akan menentukan lokasi berdasarkan alamat IP mereka. Selepas memulakan permintaan GPS, Setempatkan hanya akan mengambil masa beberapa minit untuk menentukan lokasi sebenar anak anda.

sepanduk

Baca Juga: Bolehkah Seseorang Menjejaki Lokasi Anda Dengan Nombor Telefon Anda?

Cara Memantau iPhone Tanpa Icloud Menggunakan Aplikasi Kawalan Ibu Bapa:

Apl pengintip sangat menyokong keibubapaan dalam melindungi anak muda daripada buli siber, penipuan dan jenayah berkaitan media sosial. Walau bagaimanapun, Gen-z adalah pintar teknologi, jadi mereka boleh dengan mudah mengakali ibu bapa mereka. Oleh itu, ramai ibu bapa mencari di internet bagaimana untuk mengesan iPhone seseorang secara rahsia.

Oleh kerana iCloud tidak berhati-hati, mSpy adalah salah satu penyelesaian terbaik untuk menjejaki iPhone seseorang yang hilang secara rahsia. Jadi, jika anda seorang ibu bapa yang prihatin ingin menjejaki iPhone anak anda 24/7, anda boleh menggunakan apl kawalan ibu bapa mSpy dengan mudah.

Hanya pasang mSpy pada iPhone yang anda mahu jejak, dan ia akan memberikan anda data lokasi lengkap telefon itu. Ia juga menyediakan ciri geofencing untuk menghidupkan makluman. Pemberitahuan amaran ini memberitahu anda jika iPhone telah memasuki atau keluar dari kawasan yang disasarkan. Oleh itu, anda boleh memantau aktiviti perjalanan remaja anda dengan mudah dan memastikan keselamatan mereka. Jadi, pasang mSpy untuk mencari iPhone mereka tanpa mereka ketahui.

Cara Menggunakan Muat Naik Kamera Dropbox Anda untuk Mengesan iPhone Hilang:

Satu lagi cara untuk menjejaki lokasi iPhone anda ialah menggunakan ciri muat naik kamera Dropbox. Ia secara automatik memuat naik semua foto yang diambil dengan kamera iPhone ke akaun Dropbox anda. Dan perkara positifnya ialah ia juga termasuk lokasi di mana gambar itu diambil. Jadi, jika anda telah kehilangan iPhone anda dan ia mempunyai Dropbox pra-pasang, anda beruntung.

 • Mula-mula, log masuk ke akaun Dropbox anda pada peranti atau komputer lain.
 • Pergi ke folder "Muat Naik Kamera" dalam akaun Dropbox anda.
 • Semak folder untuk imej atau video terkini yang dimuat naik secara automatik daripada iPhone anda yang hilang.
 • Jika anda melihat sebarang imej atau video terkini, semak metadata dengan mengklik ikon "i" untuk mencari lokasi iPhone anda menggunakan sejarah lokasi imej.

Cara Cari iPhone Menggunakan Find My iPhone:

cari iphone saya

Adakah anda ingin tahu bagaimana untuk menjejaki iPhone anda menggunakan tanpa iCloud? The Find My iPhone ciri membolehkan pengguna mencari peranti Apple mereka yang hilang atau dicuri menggunakan iPhone atau komputer lain. Ciri ini menggunakan GPS peranti untuk menjejaki lokasinya. Oleh itu, ia adalah alat yang boleh dipercayai untuk mendapatkan semula telefon seseorang yang hilang atau dicuri. Teroka di bawah arahan langkah demi langkah untuk menggunakan Find My iPhone:

 • Buka apl Cari Saya pada peranti Apple anda yang lain atau taip URL "iCloud.com/find" dalam bar carian.
 • Sekarang, buat akaun menggunakan Apple ID dan kata laluan anda.
 • Pilih iPhone yang anda ingin cari daripada senarai peranti berdaftar.
 • Kini, lokasi peranti akan dipaparkan pada peta hanya apabila ia berada dalam talian dengan didayakan lokasi.
 • Anda juga boleh menggunakan Cari Saya untuk memainkan bunyi pada peranti yang hilang untuk membunyikannya.
 • Jika iPhone anda tersalah letak atau dicuri, anda juga boleh meletakkannya dalam mod hilang atau memadam datanya dari jauh.

Gunakan Apple Watch untuk Cari iPhone:

Bagaimana jika anda tidak mempunyai "Cari Saya"? Bagaimana anda akan mencari iPhone anda tanpa "Cari Saya"? Menggunakan Apple Watch ialah salah satu kaedah paling mudah untuk mencari iPhone anda yang hilang. Ciri terbina dalamnya dalam peranti Apple ialah penyelesaian satu langkah untuk mencari mana-mana peranti anda. Jam tangan Apple yang disambungkan ke telefon yang salah letak sesuai untuk mengesannya dengan segera. Walau bagaimanapun, anda sepatutnya telah memasang dan mendayakannya dalam jam tangan pintar anda.

 • Ketik dan tekan lama butang Digital Crown pada Apple Watch anda.
 • Leret ke atas pada muka jam dan klik pada suis untuk memasuki ikon tetapan.
 • Cari kekunci Ping dan ketik padanya. Ia akan menyebabkan iPhone yang disambungkan mengeluarkan deringan amaran, walaupun ia dalam "mod getaran" atau pada "mod jangan ganggu."

Cara Cari iPhone Dengan Google Assistant:

Adakah anda memerlukan akses kepada semua aplikasi di atas? Nah, jangan risau. Berikut ialah penyelesaian yang paling mudah diakses. Apl bantuan Google juga merupakan alat yang berguna untuk membantu anda mencari iPhone anda yang hilang. Dengan ciri canggih dan kecerdasan buatannya, anda boleh dengan mudah jejak iPhone anda dalam beberapa saat tanpa iCloud. Berikut ialah cara menggunakan Google Assistant untuk mencari iPhone anda yang hilang:

 • Buka apl dan perintahnya dengan "Hei, Google", anda juga boleh menekan butang mikrofon untuk mengaktifkan Pembantu.
 • Sekarang perintah Google Assistant anda untuk Cari iPhone anda atau tanya, "Di manakah iPhone saya?".
 • Kini, Google Assistant akan mencari lokasi iPhone anda menggunakan ciri GPSnya.
 • Selepas itu, Ia akan memaparkan lokasi iPhone anda pada Peta Google.
 • Jika iPhone anda tidak berdekatan atau di luar talian, Google Assistant akan memaparkan lokasi terakhir peranti anda yang diketahui.

Soalan Lazim:

Bagaimana untuk Cari iPhone Hilang Seseorang Tanpa iCloud?

Kepada cari iPhone yang hilang tanpa iCloud, rujuk apl Cari Saya, yang diprapasang pada iPhone anda. Aplikasi ini membolehkan anda menjejaki iPhone anda yang hilang menggunakan lokasi dengan bantuan peranti Apple yang lain. Walau bagaimanapun, peranti ini harus dilog masuk ke Apple ID yang sama.

Bagaimana untuk Cari iPhone Mati Tanpa iCloud?

Jika iPhone anda mati dan anda tidak mempunyai akses kepada iCloud, pasang apl pihak ketiga seperti mSpy untuk menjejaki iPhone anda. mSpy ialah apl kawalan ibu bapa yang menjejaki lokasi iPhone anda. Ia membantu anda memantau iPhone anda tanpa iCloud.

Bagaimana untuk Menjejaki iPhone Dengan Nombor Kenalan?

Jika anda ingin menjejaki iPhone dengan hanya nombor, cuba perkhidmatan seperti Detectico. Perkhidmatan ini membolehkan anda menjejaki lokasi mana-mana peranti mudah alih dengan hanya memasukkan nombor telefonnya. Sebaik sahaja anda memasukkan nombor, Detectico akan menghantar mesej teks kepada peranti yang meminta kebenaran untuk mengakses lokasinya. Jika pemilik peranti memberikan kebenaran, anda boleh menjejaki lokasi iPhone menggunakan Detectico. Walau bagaimanapun, anda juga boleh menggunakannya untuk menjejak lokasi seseorang secara rahsia dengan menghantar mesej tersuai.

Baca Juga: Cara Mengesan Lokasi Tepat Nombor Mudah Alih pada Peta

Kesimpulan:

Sekarang anda tahu bagaimana anda boleh menjejaki iPhone anda tanpa iCloud. Terdapat beberapa cara untuk menjejaki iPhone tanpa iCloud, masing-masing dengan kebaikan dan keburukan. Walau bagaimanapun, jika anda kerap tersalah letak iPhone anda, lebih baik memasang mana-mana aplikasi ini untuk kemudahan anda. Selain itu, jika anda ingin menjejaki anak bawah umur atau orang tersayang, lebih baik gunakan mSpy. Sekarang, terpulang kepada anda kaedah yang dicadangkan yang ingin anda gunakan atau sesuai dengan situasi anda. Cuba sahaja mana-mana daripadanya dan lihat yang paling sesuai untuk anda!