Cara Mengesan Lokasi Seseorang dengan Nombor Telefon UK

Cara Mengesan Lokasi Seseorang dengan Nombor Telefon UK

Pasukan Detectico Pasukan Detectico

Juruteknik mahir menguasai data lokasi.

Dalam dunia di mana lebih daripada 6.8 bilion orang memiliki telefon bimbit, pertemuan maya telah menjadi lebih popular berbanding sebelum ini. Walaupun banyak faedah yang disediakan oleh peranti berguna ini, sesetengah orang menggunakannya untuk semua sebab yang salah. Nasib baik, anda boleh mencari telefon di UK menggunakan pelbagai kaedah.

Teruskan membaca untuk mengetahui cara menjejak nombor mudah alih di UK.

Isi kandungan

Jejaki Lokasi iPhone mengikut Nombor Telefon dengan Perkongsian Keluarga

Perkongsian Keluarga ialah penyelesaian penjejakan unik yang disediakan oleh Apple. Perkhidmatan ini membolehkan pengguna berkongsi lokasi mereka dengan ahli keluarga, sama ada melalui iMessages atau melalui aplikasi Cari Saya.

Jika anda ingin menggunakan Perkongsian Keluarga untuk menjejak nombor telefon UK, anda perlu menghidupkan perkongsian lokasi pada peranti Apple sasaran terlebih dahulu. Begini cara anda melakukannya:

 • Lancarkan Cari Saya apl pada iPhone mereka dan pilih tab "Orang".
 • Klik pada nama anda daripada senarai yang muncul di bahagian bawah skrin
 • Pilih nama anda sekali lagi untuk melihat menu
 • Ketik pilihan "Kongsi Lokasi Saya".

Setelah tetapan ini diaktifkan, anda akan dapat mencari nombor mudah alih di UK dengan melancarkan "Cari Saya" pada iPhone anda dan memilih nama iPhone sasaran. Jika peranti berada dalam talian, koordinat langsungnya akan muncul pada peta.

Baca Juga: Cara Mengesan Nombor Telefon di Nigeria

sepanduk

Cara Mengesan Lokasi Nombor Mudah Alih melalui iCloud.com

Satu lagi cara untuk mengesan nombor telefon di UK secara percuma ialah dengan menggunakan iCloud, perkhidmatan berasaskan awan yang membolehkan pengguna Apple mencari Mac, iPhone, iPad, AirPodsб dan banyak lagi mereka.

Untuk menggunakan penyelesaian ini, anda perlu terlebih dahulu memastikan bahawa "Cari Saya" telah disediakan pada peranti sasaran dan ia berada dalam talian.

Berikut ialah cara untuk menjejak lokasi nombor di iCloud.com:

 • melawat https://icloud.com/find dan pilih "Semua Peranti"
 • Pilih nama peranti yang anda ingin cari
 • Jika peranti berada dalam talian, anda akan dapat melihat lokasi langsungnya pada peta
 • Jika anda tidak dapat mengesan peranti itu, anda akan melihat status "Luar Talian" betul-betul di bawah namanya
 • Dalam kes ini, lokasi terakhir iPhone yang diketahui biasanya disediakan selama 24 jam. Anda boleh mengklik pada "Beritahu saya apabila ditemui" jika anda ingin mendapatkan e-mel apabila mereka kembali dalam talian.

Cara Mencari Telefon Menggunakan Nombor IMEInya

Setiap telefon dilengkapi dengan nombor Identiti Peralatan Mudah Alih Antarabangsa (IMEI), yang merupakan kod peranti unik yang membantu membezakan satu telefon daripada yang lain. Hebatnya, anda boleh menjejaki nombor mudah alih UK menggunakan Penjejak IMEI.

Penyelesaian berasaskan web ini membolehkan pengguna mendapatkan lokasi tepat telefon menggunakan nombor IMEInya. Berikut ialah garis panduan langkah demi langkah tentang cara anda boleh menggunakan penjejak telefon IMEI GPS UK:

 • melawat https://imei-tracker.com/track/ pada penyemak imbas pilihan anda
 • Taip kod IMEI dalam medan kosong dan pilih negara anda.
 • Klik pada "Jejaki IMEI"
 • Cari peranti sasaran pada peta

Menjejaki nombor telefon di UK menggunakan nombor IMEInya adalah semudah itu. Anda boleh mencari orang di London, Birmingham, Leeds dan bandar lain dalam United Kingdom dengan mengklik butang yang mudah.

Jejak dan Jejak Nombor di UK Menggunakan Detectico

detectico uk

Detectico ialah perkhidmatan penjejakan geo berkuasa yang membantu pengguna mengesan sebarang jenis telefon dengan nombornya sahaja. Penyelesaian ini bukan sahaja berfungsi di United Kingdom tetapi juga di seluruh dunia.

Anda boleh menggunakan perkhidmatan UK penjejak nombor ini pada semua pembawa rangkaian seperti Vodafone UK, EE, Three, O2, GiffGaff dan Sky Mobile. Hebatnya, perkhidmatan ini berfungsi pada semua model telefon, termasuk peranti lama.

Walaupun Detectico tidak percuma, ia dianggap hampir percuma kerana harganya yang berpatutan. Anda hanya perlu membayar $0.89 untuk menjejaki bilangan telefon tanpa had sehari. Pelanggan tetap dikehendaki membayar $49.80 sebulan, yang merupakan kadar yang agak murah.

Bagaimanakah Detectico Berfungsi?

Bahagian terbaik menggunakan Detectico apabila menjejak nombor telefon mudah alih di UK ialah budi bicaranya. Anda tidak perlu memasang sebarang perisian pengintip pada peranti sasaran, bermakna mereka tidak akan mengesyaki bahawa anda menjejaki mereka.

Ikuti garis panduan ini untuk menjejak nombor mudah alih di UK menggunakan Detectico:

 • melawat https://detectico.com/ pada penyemak imbas lalai anda
 • Klik pada "Log masuk" untuk log masuk ke akaun anda atau buat akaun percuma
 • Masukkan nombor yang anda ingin cari pada medan kosong dan klik "Cari." Ingat untuk menukar kod negara kepada +44 jika anda tinggal di United Kingdom
 • Pilih mesej yang sesuai yang mengandungi pautan penjejakan atau buat teks tersuai dan hantarkannya
 • Tunggu penerima anda menerima mesej dan ketik pautan
 • Mula menjejak lokasi langsung mereka pada peta

Detectico menyediakan banyak faedah yang tidak boleh diabaikan. Selain daripada menjejak nombor telefon di UK secara berhati-hati, penyelesaian ini adalah murah dan ia berfungsi pada semua jenis telefon tanpa mengira negara atau pembawa rangkaian.

Soalan Lazim

Bolehkah saya mencari seseorang melalui nombor telefon mereka UK?

Anda pasti boleh mencari lokasi seseorang menggunakan nombor telefon mereka sahaja jika anda menggunakan penyelesaian penjejakan geo jauh seperti Detectico. Perkhidmatan sedemikian tidak memerlukan anda memasang sebarang apl pada peranti sasaran.

Bagaimanakah saya boleh menjejak lokasi masa nyata nombor mudah alih?

Detectico menyediakan butiran lokasi yang tepat bagi mana-mana telefon dalam masa nyata. Perkhidmatan ini agak mesra pengguna dan berpatutan.

Apakah kaedah terbaik untuk menjejak nombor telefon UK?

Jika anda ingin mengesan nombor mudah alih di United Kingdom tanpa dikesan, Detectico ialah pertaruhan terbaik anda. Ia menyediakan liputan di seluruh dunia dan tidak memerlukan sebarang pemasangan.

Baca Juga: Jejaki Nombor Telefon di Australia: Panduan Terperinci

Kesimpulan

Detectico ialah penjejak nombor terbaik di UK sekarang, jadi langgan hari ini untuk mula mencari bilangan peranti tanpa had. Perkhidmatan ini berfungsi dalam talian dengan menghantar permintaan lokasi kepada sasaran anda dan menggesa mereka untuk mengklik pada pautan penjejakan. Ia adalah penyelesaian mudah yang berfungsi, membuat penjejak nombor telefon Detectico cara terbaik untuk menjejaki orang di United Kingdom.