Hur man spårar någon via textmeddelande

Hur man spårar någon via textmeddelande: Utforska 5 populära metoder

Detectico Team Detectico Team

Skickliga tekniker som behärskar platsdata.

Textmeddelanden är ett av de vanligaste sätten vi kommunicerar på idag. Med smartphones och meddelandeappar har det blivit enklare än någonsin att hålla kontakten med andra. Men denna kommunikationsmetod utgör också ett potentiellt sätt att spåra en mobiltelefons position via textmeddelanden.

I den här guiden kommer vi att utforska olika tekniker som kan användas för att spåra någons rörelser och aktiviteter via deras textmeddelanden. Oavsett om du är en orolig förälder eller partner eller bara nyfiken på var någon befinner sig, kan dessa metoder ge värdefull information.

Innehållsförteckning

Kan någon spåra din position från ett sms?

Det korta svaret är ja, det finns sätt att spåra någon via textmeddelande under vissa omständigheter. Med rätt verktyg och tillvägagångssätt blir det möjligt. 

Till exempel kan människor använda appar från tredje part för att skicka meddelanden som innehåller en specifik länk som kan spåra plats. Detta kan göras på olika sätt, t.ex. via SMS, iMessage eller populära sociala nätverk. 

Det finns några olika sätt som detta kan hända på, och vi kommer att diskutera dem mer i detalj nedan. Så gör dig redo att ta reda på allt du behöver veta om platsspårning! 

Hur man spårar någons plats via textmeddelande

Om du vill spåra någons enhetsplats via ett textmeddelande, här är några metoder för att spåra någons plats via text som fungerar:

Metod 1: Detectico - Top-Choice Text Message Location Tracker

Detectico fr

Detectico är en innovativ tjänst som gör det möjligt att skapa en länk via sms för att få reda på var någon befinner sig. När länken har skickats behöver mottagaren bara klicka på den för att få tillfällig åtkomst till sina platsdata. Detta gör det till den bästa metoden för platsspårning.

Det bästa med Detectico - platsspårare för textmeddelanden - är att det är en helt webbaserad tjänst som inte kräver någon installation. Allt du behöver är din enhet och en internetanslutning. Det är allt. Ingen åtkomst till måltelefonen krävs!

Dessutom kommer Detectico snart att lansera möjligheten att skicka spårningslänkar direkt via valfri meddelandeapp, inte bara SMS. Detta ger mer flexibla alternativ för att få någon att klicka på din spårbara länk.

Hur man spårar mobiltelefonlokalisering via textmeddelande med Detectico:

 1. Registrera dig för ett Detectico-konto
 2. Ange målets telefonnummer i det angivna gapet och klicka på "Locate
 3. Anpassa meddelandetexten och klicka på "Skicka SMS
 4. Mottagaren får ett sms med ditt personliga meddelande och en Detectico-länk för platsspårning
 5. När de klickar på länken får du tillgång till deras positionsdata från din personliga instrumentpanel online

Där ser ni! Det är så enkelt att lokalisera telefonen via textmeddelande! Vad som är viktigare är att Detectico är en pålitlig, prisvärd och välkänd lösning! Välj den moderna teknikens överlägsenhet om du behöver ta reda på var någon befinner sig.

banner

Metod 2: Använd platsdelning på iMessage

Platsdelning i iMessage

Apples iMessage plattformen har en inbyggd funktion för platsdelning. Du kan använda den för att dela platser och spåra iPhone-platser mellan iMessage-användare.

För att aktivera den:

 1. Öppna en iMessage-konversation med den person du vill spåra
 2. Tryck på deras namn/kontakt längst upp på skärmen
 3. Bläddra nedåt och tryck på "Dela min plats
 4. Välj hur länge du vill dela din position i realtid
 5. Personen kommer nu att se din plats på en karta i meddelandena

Detta är metoden hur man spårar platsen för ett textmeddelande som ger dig möjlighet att spåra någons iPhone tillfälligt.

Metod 3: Google Maps - Platsspårning

kvinna som använder gps

Google Maps gör det också möjligt att dela platser och spåra någons position. Detta fungerar på både iPhones och Android-telefoner.

För att spåra någon via Google Maps:

 1. Se till att du och den andra personen har kopplat till varandra i Google Maps via era Google-konton
 2. Öppna Google Maps-appen och tryck på hamburgermenyn
 3. Välj "Platsdelning
 4. Välj personens namn och tryck på "Dela plats
 5. Välj en tidsperiod för att dela platsen
 6. Personen visas nu som en ikon på din Google-karta

Denna lösning på frågan om hur man ser varifrån någon skickar textmeddelanden ger exakt spårning i realtid så länge appen är öppen på båda enheterna. Tänk dock på att du måste känna till målpersonens Google-kontouppgifter för att kunna be dem om platsdelning.

Metod 4: Använd Find My Device

Googles Find My Device

På Android-telefoner, Googles Find My Device appen kan användas för att spåra platser. Den här appen används vanligtvis för att hitta borttappade eller stulna telefoner, men den kan också användas för att spåra var någon befinner sig.

För att använda Find My Device:

 1. Se till att målpersonens telefon har Find My Device-appen installerad och platstjänster aktiverade. Tänk på att du inte kommer att kunna skicka en textlänk för att hitta platsfri. Den här tjänsten tillhandahåller inte textningsförmåga
 2. Öppna Find My Device från en webbläsare eller annan enhet och logga in på det Google-konto som är kopplat till målpersonens telefon
 3. Appen visar målpersonens aktuella position på en karta, samt eventuella senaste positioner om de har flyttat runt
 4. Härifrån kan du också spela upp ett ljud på deras telefon, låsa den eller radera dess data på distans

Den här metoden kräver åtkomst till målpersonens Google-konto och kanske inte fungerar om personen har inaktiverat platstjänster på sin telefon.

Metod 5: Använd Hitta min telefon

Hitta min iPhone

Om du eller målpersonen har en iPhone kan Find My iPhone också användas för att spåra platser. I likhet med Googles Find My Device-app används den vanligtvis för att hitta borttappade eller stulna telefoner. På samma sätt ger den inte heller möjlighet att få mobilposition genom att skicka SMS.

För att använda Find My iPhone:

 1. Se till att målpersonens telefon har Find My iPhone-appen installerad och att platstjänster är aktiverade
 2. Logga in på iCloud.com från en webbläsare med det Apple-ID som är kopplat till målpersonens telefon
 3. Välj "Hitta iPhone
 4. Appen visar målpersonens aktuella position på en karta, samt eventuella senaste positioner om de har flyttat runt
 5. Härifrån kan du också spela upp ett ljud på deras telefon, låsa den eller radera dess data på distans.

Den här metoden kräver åtkomst till målpersonens Apple-ID och kanske inte fungerar om personen har inaktiverat platstjänster på sin telefon. Du kommer inte heller att kunna få reda på var någon befinner sig genom att skicka ett sms via den här metoden. Dessutom kan Find My iPhone bara spåra enheter som är anslutna till ett Wi-Fi- eller mobilnätverk.

Varför bör du spåra någon via textmeddelande?

 • Hjälp till att snabbt hitta borttappade enheter
 • Håll koll på var barnen befinner sig
 • Håll ett öga på dina nära och kära 
 • Vissa säkerhets- och trygghetsändamål
banner

VANLIGA FRÅGOR

Kan någon spåra min telefon genom att skicka sms till mig?

Vissa moderna appar från tredje part gör det möjligt att spåra var någon befinner sig genom att skicka sms. Vanlig textning ger dock inte möjlighet till platsspårning.

Om jag skickar ett sms till någon kan de se var jag befinner mig?

Att bara skicka ett sms till någon visar inte var du befinner dig. Men vissa appar som WhatsApp, iMessage och andra med platsdelningsfunktioner kan tillåta ömsesidiga spårningsfunktioner, men de ger inte möjlighet att hämta plats från textmeddelanden. Detta kräver användarens samtycke och aktivering av platsåtkomst. Okända nummer kan inte se din plats från bara ett textmeddelande.

Är platsspårning via tyst SMS möjlig?

Tysta SMS-meddelanden används för att pinga mobilmaster och fastställa position utan att användaren meddelas. Förändringar hos operatörerna har dock begränsat denna möjlighet, så det är inte längre en genomförbar spårningsmetod.

Slutsats

Medan textmeddelanden i allmänhet är säkra från platsspårning, erbjuder vissa plattformar och appar förmågor för en platsspårare för textmeddelanden. De flesta av metoderna kräver dock extra färdigheter och åtkomst för att ta reda på någons plats. Om du vill ha enkelhet och lätthet, försök sedan använda Detectico spårning av telefonnummer - Det är ett bekvämt sätt att få information om var någon befinner sig utan extra ansträngning.