Hur man hittar någons plats på Facebook utan att vara vänner

Hur man hittar någons plats på Facebook utan att vara vänner

Detectico Team Detectico Team

Skickliga tekniker som behärskar platsdata.

Facebook är den mest använda sociala medieplattform, med över 3 miljarder aktiva användare varje månad. Om du vill veta var någon som är viktig för dig befinner sig just nu kanske du undrar hur du spårar ett Facebook-kontos plats.

Låt oss diskutera de mest effektiva sätten att uppnå detta.

Innehållsförteckning

Kan du hitta någons Facebook-konto?

Kan du hitta någons Facebook-konto?

Facebook samlar in alla typer av användardata inklusive platshistorik, IP-adresser, telefonnummer och till och med surfhistorik. Men kan du spåra någon på Facebook utan att de vet om det? Svaret på den här frågan är ja, och det kan göras på flera sätt som du kommer att lära dig i den här guiden.

När det gäller varför du skulle vilja hitta någon på Facebook kan det finnas flera anledningar. Om du till exempel stöter på ett falskt konto som förföljer dig eller blir offer för mobbning online, vill du identifiera personen bakom det.

Andra skäl kan vara att övervaka ditt barn eller din anställde eller att hantera oro över en potentiellt otrogen partner eller vän.

Viktigt: Att själv spåra någons Facebook-plats kan vara till hjälp i situationer med hot eller trakasserier på nätet, men glöm inte att vidta ytterligare säkerhetsåtgärder. Du kan dokumentera incidenter och rapportera dem till Facebook och involvera lokala polismyndigheter om det behövs.

banner

Hur ser man någons plats på Facebook Messenger i hemlighet?

Som redan nämnts finns det flera sätt som du kan använda för att ta reda på var någon befinner sig på Facebook utan att vara vänner. Den mest effektiva metoden för att få en exakt realtidsposition är dock att använda Detectico, som är en app för platsdetektering.

Notera: Detectico kan vara till hjälp om du vill veta hur du ser någons plats på Facebook Messenger. Det är dock en online-telefonnummerlokaliseringstjänst och inte specifikt byggd för Facebook.

Spåra Facebook-kontots plats med hjälp av Detectico

Detectico_Lokalisering1

Detectico är en av de mest kraftfulla och exakta onlineapparna för platsspårning som kan köras på alla typer av enheter för att övervaka en persons plats.

Så här spårar du någon via Facebook Messenger utan att de vet om det, med hjälp av Detectico:

 1. Ta din enhet och öppna den webbläsare du vill använda.
 2. Gå till Detectico och logga in på ditt konto eller skapa ett nytt (om du inte redan har ett).
 3. Ange telefonnumret till den person som du vill spåra.

Därefter skickar Detectico Facebook Location Tracker ett meddelande som innehåller ett anpassat meddelande och den unika länken till det angivna numret. När mottagaren trycker på länken kan du spåra deras exakta plats på kartan.

Notera: Målpersonen kommer endast att få meddelandet på sin Facebook Messenger om de använder den som sin standardmeddelandeapp. Annars skickas det till den app som de använder för att skicka och ta emot SMS.

Detectico Fördelar

 • Platsspårning i realtid: Möjliggör snabb, exakt och realtidsbaserad positionsspårning av alla personer med hjälp av deras telefonnummer.
 • Kompatibilitet med flera plattformar: Körs på alla typer av enheter, inklusive smartphones, surfplattor, stationära och bärbara datorer, och stöder alla större operativsystem.
 • Ingen installation krävs: Kräver ingen installation eftersom det är en webbapp, vilket gör den användarvänlig och lättillgänglig.
 • Tillgänglighet över hela världen: Ger tillgänglighet över hela världen och gör det enkelt att spåra platser globalt.
 • Oberoende verksamhet: Fungerar självständigt, vilket innebär att du inte behöver någon annan app för att använda den.

Detectico Nackdelar

 • Betald plattform: Fungerar som en betald plattform med bara en dags testperiod.
 • Oberoende app: den är inte direkt integrerad i Facebook Messenger.

Läs också: Den bästa mobilnummerspåraren med Google Map 2024 [Review]

Platsspårning på Facebook: Enklare men mindre effektiva metoder

Att använda Detectico kommer att kosta dig pengar eftersom det anses vara en avancerad app, men det finns några gratis metoder som du kan använda för att hitta människors plats på Facebook. Dessa är ganska begränsade och mindre effektiva, eftersom de inte ger dig realtidsplatsen på kartan omedelbart.

Men om du inte har någon annan lösning till hands är de värda att prova och kan vara användbara. Låt oss diskutera dem i detalj.

Använda Facebooks IP-adress

IP-adress (Internet Protocol) är ett unikt nummer/etikett som identifierar en specifik enhet som är ansluten till Internet. Om du undrar hur du spårar någons plats på Facebook Messenger med hjälp av en IP-adress är svaret enkelt.

Allt du behöver är att använda ett IP-sökverktyg. Du måste dock först skaffa IP-adressen och sedan använda uppslagningsverktyget.

Men du behöver inte gå igenom besväret med denna tvåstegsprocess. Istället kan du använda Grabify, som är ett onlineverktyg för IP-grabbing som också ger dig platsinformation.

Det jag gillar mest med Grabify är att du kan använda denna Facebook-platsspårare online gratis. Så här fungerar det:

 1. Öppna Facebook på din smartphone och gå till målpersonens profil.
 2. Kopiera profillänken och öppna Grabify i webbläsaren.
 3. Klistra in profillänken i URL-rutan som finns på webbplatsen och välj "Skapa URL".
 4. Kopiera IP-spårningslänken som genereras av Grabify och skicka den till målpersonen på Facebook Messenger.

Så snart de klickar på länken får du deras IP-adress och platsinformation, inklusive land och stad, på Grabify-sidan.

Notera: Grabify kan fungera som en Facebook ID-platsspårare, eftersom den erbjuder information om ditt måls land och stad, men den ger dig inte den exakta platsen.

Inspektion av platstaggar

En platstagg, som namnet antyder, representerar koordinaterna för en fysisk plats. Om du vill spåra platsen för ett Facebook-konto kan du gå till deras profil och granska de inlägg som de delat.

Om du ser en platstagg i något av deras inlägg, klicka på den och välj "Visa plats" alternativ. Kartappen på din enhet öppnas och visar den exakta platsen.

Viktigt: Den plats du får på detta sätt kommer att återspegla den plats där inläggets aktivitet inträffade. Det innebär att målpersonen redan kan ha flyttat till en annan plats sedan dess.

Granskning av Facebook-berättelser

Att granska Facebook Stories kan också vara en användbar metod för att hitta människors plats på Facebook. Även om det kanske bara ibland ger realtidsinformation eftersom människor vanligtvis publicerar en berättelse efter att ha lämnat en plats, delar många individer ofta inlägg, tillsammans med sin plats, i realtid.

För att granska berättelser, öppna Facebook Messenger och gå till "Berättelser" avsnitt. Här hittar du de senaste berättelserna från personer i din vänlista. Om du ser en berättelse som delas av din målperson kan du trycka på den för att visa mer information, inklusive eventuella delade platser eller aktiviteter.

Var uppmärksam: För att kunna använda denna metod måste den person vars position du vill spåra finnas i din vänlista.

Kan jag se platshistoriken via Facebook?

Tyvärr har funktionen för att kontrollera platshistorik på Facebook tagits bort på grund av låg användning och integritetsfrågor. Därför är det inte möjligt att använda den för att ta reda på var någon befinner sig på Facebook.

Eftersom online-säkerhet är avgörande är det viktigt att se till att den spårningsmetod du använder prioriterar användarnas dataintegritet. I detta sammanhang framstår Detectico inte bara som en effektiv och exakt lösning utan också som en säker sådan. Den erbjuder fullt skydd mot dataläckage för att säkerställa en säker platsspårningsupplevelse.

Läs också: Hur du kan spåra mobilnummers exakta plats på kartan

Slutsats

Den mest effektiva och exakta metoden för att ta reda på var någon befinner sig på Facebook är att använda Detectico Messenger Location Tracker utan att personen vet om det.

Om du inte kan använda den här appen av någon anledning, t.ex. budgetbegränsningar, kan du prova andra metoder som anges i den här guiden.