Cara Mengesan Nombor Telefon di Nigeria

Cara Mengesan Nombor Telefon di Nigeria

Pasukan Detectico Pasukan Detectico

Juruteknik mahir menguasai data lokasi.

Telefon pintar telah menjadi satu keperluan dalam era digital ini. Alat mudah alih ini memberikan banyak faedah, daripada membuat panggilan video kepada berbual dengan rakan. Kini anda boleh belajar cara menjejak lokasi semasa nombor mudah alih di Nigeria dan kawasan sekitarnya menggunakan beberapa alatan berkuasa.

Teruskan membaca jika anda ingin mengetahui cara mengesan nombor telefon di Nigeria.

Isi kandungan

Mengapa Anda Perlu Menjejaki Nombor Telefon di Nigeria?

Mempunyai penjejak nombor telefon di Nigeria boleh berguna untuk pelbagai sebab. Sebagai contoh, anda mungkin perlu memantau keberadaan anak anda sepanjang hari atas sebab keselamatan. Lagipun, anda tidak mahu orang yang anda sayangi merayau ke kawasan kejiranan berbahaya tanpa ditemani penjaga yang dipercayai.

Anda juga mungkin perlu belajar cara menjejak lokasi nombor di Nigeria jika anda tersalah letak telefon anda dan terdesak untuk mendapatkannya. Sama ada anda tinggal di Abuja, Lagos, Kano atau Ibadan, mempunyai penyelesaian penjejakan yang boleh dipercayai boleh membantu anda mendapatkan semula telefon yang dicuri atau hilang.

sepanduk

Cara Mendapatkan Lokasi Telefon Menggunakan Peta Google

Peta Google ialah alat navigasi yang luar biasa yang diprapasang pada semua telefon pintar Android. Aplikasi ini menjadikan penjejakan nombor telefon di Nigeria terasa seperti berjalan-jalan di taman. Walau bagaimanapun, ini bukan kaedah yang bijak kerana Google biasanya menghantar pemberitahuan kepada orang yang telah berkongsi lokasi mereka dengan orang lain.

Berikut ialah cara untuk mendapatkan lokasi nombor telefon di Nigeria menggunakan Peta Google:

 • Dapatkan akses fizikal ke telefon mereka, lancarkan Peta Google dan pergi ke "Perkongsian Lokasi"
 • Klik pada "Kongsi Lokasi" dan pilih pilihan berlabel "Sehingga anda mematikan ini"
 • Pilih peranti anda daripada senarai yang dipaparkan dan klik "Kongsi"
 • Lancarkan Peta Google dari telefon anda sendiri dan pastikan perkongsian lokasi dihidupkan
 • Anda kini boleh melihat lokasi semasa peranti sasaran anda pada peta dengan mengetik pada nama peranti mereka di bahagian bawah skrin

Malangnya, anda perlu terlebih dahulu mendapatkan akses fizikal kepada peranti mereka dan mengetahui kod laluan mereka untuk menghidupkan tetapan lokasi. Walaupun penjejak nombor telefon Nigeria ini agak berkesan, ia tidak beroperasi dalam mod senyap.

Baca Juga: Cara Mengesan Lokasi Seseorang dengan Nombor Telefon UK

Cara Mengetahui Lokasi Nombor Telefon daripada Pembekal Rangkaian

Mengetahui cara menjejak seseorang melalui nombor telefon di Nigeria sebenarnya mudah apabila anda mempelajari cara menggunakan beberapa alatan yang sangat berkesan. Pilihan pertama anda hendaklah menghubungi pembekal rangkaian pengguna sasaran anda dan meminta mereka untuk mengesan peranti mereka.

Disebabkan kebimbangan keselamatan, kebanyakan pengendali rangkaian mudah alih di Nigeria hanya akan memberikan anda bandar atau negeri tempat penerima anda membuat panggilan terakhir mereka. Mereka mungkin meminta nombor telefon dan kod IMEI peranti yang ingin anda jejaki. Malangnya, anda mungkin tidak menerima maklumat yang mencukupi menggunakan kaedah ini. 

Mungkin lebih baik untuk memilih penyelesaian lain jika anda ingin menjejak lokasi iPhone melalui nombor telefon, tidak kira sama ada pengguna sasaran beroperasi di Airtel, MTN, Glo Mobile atau 9mobile.

Cara Mengesan Seseorang dengan Nombor Telefon Menggunakan Detectico

detectico kami

Anda mungkin masih bertanya: bagaimana saya boleh menjejak lokasi nombor telefon di Nigeria? Nah, Detectico ialah penyelesaian penjejakan geo yang hebat yang membolehkan pengguna mencari sebarang jenis telefon menggunakan nombornya. Pada masa ini ia merupakan salah satu penjejak nombor mudah alih terbaik di Nigeria, dan atas sebab yang kukuh.

Dengan Detectico, anda hanya perlu menaip nombor telefon sasaran anda dalam enjin carian berkuasanya dan tunggu sehingga ia mendedahkan lokasi masa nyata peranti pada peta. Perkhidmatan web ini hampir percuma – anda hanya perlu membayar €0.86 untuk mendapatkan carian tanpa had selama satu hari. Anda juga boleh memilih untuk mendapatkan pelan langganan bulanan Detectico yang berharga €49.80.

Cara Mengesan Nombor Telefon di Nigeria

Berikut ialah panduan langkah demi langkah tentang cara menjejak nombor telefon di Nigeria menggunakan Detectico:

 • melawat https://detectico.com/ pada penyemak imbas pilihan anda
 • Taipkan nombor telefon penerima anda dalam medan kosong dan klik "Cari". Ingat untuk menukar kod negara kepada +234 jika anda berada di Nigeria
 • Buat akaun percuma dan lengkapkan transaksi pembayaran
 • Pilih mesej teks yang sesuai yang mengandungi pautan penjejakan atau draf sendiri dan hantarkannya
 • Tunggu penerima klik pada pautan
 • Mula menjejak lokasi langsung mereka pada peta

Begitulah mudahnya untuk mencari lokasi seseorang melalui nombor telefon menggunakan Detectico. Ia sememangnya membantu jika anda memahami cara menjejak iPhone melalui nombor telefon tanpa mengira lokasi sasaran atau pembawa rangkaian anda.

Kelebihan Detectico

 • Ia berfungsi tanpa pemasangan. Perkhidmatan ini tidak memerlukan pengguna memasang apl pada peranti sasaran
 • Anda tidak memerlukan akses fizikal kepada peranti sasaran
 • Detectico berfungsi pada kedua-dua telefon yang dikendalikan oleh iOS dan Android
 • Ia serasi dengan semua model telefon
 • Anda boleh menjejaki seberapa banyak peranti yang anda perlukan
 • Detectico menjejaki lokasi masa nyata semasa telefon. Oleh itu, anda boleh menyemak nombor telefon ini di Nigeria dan menjejakinya secara langsung
 • Penyelesaian ini adalah murah. Detectico menyediakan bilangan carian tanpa had sepanjang 24 jam dengan hanya €0.86

Keburukan Detectico

 • Peranti yang dijejaki perlu disambungkan ke Internet dan mempunyai kad SIM aktif untuk penyelesaian ini berfungsi
 • Pengguna sasaran anda perlu mengklik pada pautan penjejakan yang dihantar kepada mereka melalui SMS

Baca Juga: Jejaki Nombor Telefon di Australia: Panduan Terperinci

Kesimpulan

Selepas menjalankan berbilang ujian, kami mendapati Detectico adalah telefon yang paling berkesan penjejak nombor di Nigeria sekarang. Anda boleh belajar cara menjejak seseorang dengan nombor telefon dengan mudah tanpa memerlukan sebarang pengetahuan teknikal – Detectico sangat mudah untuk dikendalikan.

Dengan menjejaki anak-anak dan orang tersayang anda, anda dapat memantau pergerakan mereka dengan berhati-hati untuk memastikan mereka tidak merayau-rayau ke dalam persekitaran yang bermusuhan. Mempunyai penjejak geo yang boleh dipercayai seperti Detectico pastinya berguna jika anda ingin mencari lokasi sasaran anda dengan segera.